Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 5.jūlijā, plkst.11.00 Ventspils pludmalē, autostāvvietā pie Dienvidu mola notiks svinīga Olimpiskās lāpas iedegšana.

No Ventspils lāpa uzsāks ceļu uz Liepāju, kur 6.jūlijā notiks Latvijas III vasaras olimpiādes svinīgā atklāšana. Tiešraidē to iespējams vērot LTV1 kanālā, plkst. 21:10.

Lāpas iedegšanas pasākumā uzrunas teiks Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevsklis un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Pasākumā uzstāsies bērnu popgrupa "Jūras akmentiņi" un Liepājas pilsētas mūziķis Ivo Fomins, bet par lāpas nogādāšanu līdz Ventspils robežai parūpēsies Ventspils sportisti, bet turpmāko ceļu līdz Liepājai veiks Liepājas sportisti.

Ventspils komandu Latvijas III olimpiādē pārstāvēs 155 sportisti, kuri startēs 19 sporta veidos (basketbols, futbols, vieglatlētika, peldēšana, džudo, BMX, bokss, svarcelšana, smaiļošana un kanoe airēšana, sporta vingrošana, šosejas riteņbraukšana, taekwondo, šaušana, loka šaušana, taekvondo, golfs, triatlons, MTB riteņbraukšana un pludmales volejbols). Komandas sastāvā ir sportisti, kuri jau izcīnījuši tiesības startēt Londonas Olimpiskajās spēlēs, kā šķēpmetēja Madara Palameika un tāllecēja Lauma Grīva, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, soļotājs Arnis Rumbenieks, ceram, ka Olimpiskajās spēlēs startēs arī šķēpmetēji Sinta Ozoliņa – Kovala, Ansis Brūns, Ēriks Rags, un maratonists Valērijs Žolnerovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!