"Ventspils" pirmdien savā laukumā ar 74:68 (15:17), (40:32), (54:50) uzvarēja "Brocēni/LMT" Latvijas basketbola līgas (LBL) spēlē.
Mājinieku sastāvā joprojām nebija Aigara Zeidaka, kura nākotni Ventspils kluba vadība vēl nav izlēmusi, savukārt "Brocēni/LMT" maču aizvadīja bez savainojumu dziedējošā Sanda Valtera, bet epizodiski laukumā komandas sastāvā parādījās Andris Jēkabsons.

Mača sākumā veiksmīgāk darbojās "Brocēni/LMT", kam izdevās izvirzīties vadībā ar 7:4. Abpusējām kļūdām bagātā spēlē viesiem līdz pirmās ceturtdaļas beigām izdevās saglabāt nelielu pārsvaru (17:15).

Otrajā ceturtdaļā "Brocēni/LMT" nespēja parādīt rezultatīvu sniegumu, ko izmantoja "Ventspils", ar precīzu metienu sēriju atraujoties līdz 28:21. Viesi gan ar Jura Umbraško un Čārlza Ņūborna pūlēm spēja panākt rezultāta starpības samazināšanos. Puslaika beigās veiksmīga trīs trīspuktu metienu sērija izdevās Jānim Laksam, kas mājiniekiem ļāva doties atpūtā ar astoņu punktu pārsvaru (40:32).

Otrā puslaika sākumā "Brocēni/LMT" izdevās sadeldēt rezultāta starpību līdz četriem punktiem (36:40), tomēr ventspilnieku centrs Čārlzs Ņūborns ar aktīvu un rezultatīvu darbību uzbrukumā trešās ceturtdaļas vidū panāca 46:38 mājinieku labā. Spēli līdzsvaroja viesu basketbolista Umbraško aktivitāte aizsardzībā, kā arī precizitāte uzbrukumu noslēgumos, un divarpus minūtes pirms pēdējā pārtraukuma rezultāts bija neizšķirts 50:50. Tomēr ceturtdaļu savā labā spēja noslēgt "Ventspils" (54:50).

Nelielā rezultāta starpība saglabāja intrigu un spraiga spēkošanās turpinājās arī pēdējā ceturtdaļā. Pēc Nikolasa gūtajiem sešiem punktiem "Ventspils" sasniedza septiņu punktu pārsvaru (60:53). Abas komandas tobrīd veiksmīgāk darbojās aizsardzībā, lai gan vairāku basketbolistu aktivitāti ierobežoja lielais personisko piezīmju skaits.

"Brocēni/LMT" neatlaidība ļāva viesiem pietuvoties līdz 65:67. Tomēr pēc abpusēji neveiksmīgiem uzbrukumiem sekoja ventspilnieku precīzs trīspunktnieks Kristapa Purņa izpildījumā, un 21 sekundi pirms mača beigām rezultāts kļuva 70:65. Umbraško no trīspunktu metienu līnijas gan samazināja rezultāta starpību (70:68), tomēr mača pēdējās sekundēs mājinieki kontrolēja notikumu gaitu un uzvarēja ar 74:68.

Visās trijās abu komandu līdzšinējās spēlēs LBL pārāki bijuši ventspilnieki.

Pēc mača "Ventspils" galvenais treneris Armands Krauliņš teica: "Lai gan izšķirošās spēles notiks aprīlī, šoreiz izvērtēs sīva cīņa, radot prieku skatītājiem. Esmu apmierināts ar Johana Nikolasa un Jāņa Laksas sniegumu. Problēmas sagādāja uzbrucēju trūkums, ko ceru atrisināt tuvākajā laikā. To saistu ne tikai ar Zeidaka iespējamo atgriešanos sastāvā, kas ir atkarīga arī no kluba valdes lēmuma. Šīvakara mačs ir labs pretarguments cilvēkiem, kuri asi kritizē basketbolu, kas ir un paliks nacionālais sporta veids."

Arī "Brocēni/LMT" treneris Nikolajs Balvačovs atzina, ka līdzjutējiem nav iemesla sūdzēties: "Spēles starp šīm komandām vienmēr bijušas interesantas. Mums pietrūka tādi pieredzējuši spēlētāji, kādi ir Nikolass un Laksa. Ņūborns gan slikti nospēlēja aizsardzībā, ļaujot brīvi spēlēt Nikolasam. Pietrūka arī saspēles vadītāja Valtera aizvietotāja, bet mūsu jaunais papildinājums - Edgars Suraks - pagaidām ārstē traumu."

Nākamā LBL spēle notiks sestdien, kad "Roja" uzņems Gulbenes komandu "ASK/Buki".

LBL spēle:

"Ventspils" - "Brocēni/LMT" 74:68 (15:17), (40:32), (54:50)

Rezultatīvākie spēlētāji:

"Ventspils": Nikolass 28 +12AB, Purnis 14, Laksa 13, Buškevics 9 +8RP, Vītols 4, Polks 2, Ļaksa 2, Šturms 2

"Brocēni/LMT": Umbraško 19 +6AB, Ņūborns 14 +12AB, Pouls 14 +9AB, K. Valters 12, Jumiķis 8, Skirmants 1

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!