Foto: F64

Ventspils brīvostas pārvalde ar mērķi atbalstīt Ventspils sportistus pirmo reizi 2021. gadā izsludinājusi pieteikšanās iespējas reklamēt brīvostu dažādās sporta sacensībās, ziņo brīvosta.

Pieteikties var neprofesionālas vai bērnu/jauniešu sporta organizācijas/klubi, kas bāzējas Ventspilī. Galvenais nosacījums – pretendentam jāpiedalās un jāveic brīvostas reklamēšana vietēja, nacionāla vai/un starptautiska mēroga sacensībās, uzsvērts paziņojumā.

Līguma darbības termiņš plānots līdz šī gada beigām. Savukārt mērķis ir sadarbība pēc iespējas vairākos salīdzinoši nelielos projektos, nevis veidot reklāmas projektus vairāku desmitu vai simtu tūkstošu eiro apmērā, min brīvosta.

Brīvostas pārvalde portālam "Delfi" skaidroja, ka tā būtiski pārskatījusi visus tēriņus, to starpā mārketinga izdevumus. Samazinātas visas izdevumu pozīcijas, izņemot kuģu remontu. Tāpēc iepirkumus "lielbudžeta reklāmas projektiem vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā" tuvākajā laikā nav plānots organizēt.

Tā vietā izsludinātajā konkursā sporta organizācijas var pretendēt uz atbalstu līdz 3000 eiro. Savukārt pieteikumus izvērtēs komisija, kura izvērtējumam pieaicinās Ventspils brīvostas pārvaldes mārketinga un attīstības nodaļas pārstāvjus.

Pieteikumi tiks vērtēti pēc sekojošajiem kritērijiem:

  • Sacensību pasākumu skaits, kurā tiks veikta pasūtītāja reklamēšana;
  • Sacensību mērogs, kurā tiks veikta pasūtītāja reklamēšana;
  • Kopējā potenciāli sasniedzamā auditorija (sportisti, līdzjutēji, skatītāji u.c.);
  • Reklāmas izvietojums.


Ar dokumentiem – nolikumu, kritērijiem un pieteikuma veidlapu var iepazīties šeit.

Piedāvājumu var iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu ar piegādi līdz 2021. gada 25. maijam plkst. 10:00, Ventspils brīvostas pārvaldē.

Ventspils brīvostas pārvalde ilgus gadus bija viens no galvenajiem Latvijas klubu sporta atbalstītājiem. Futbola klubs "Ventspils" ar brīvostas pārvaldi pēdējos gados (no 2015. līdz 2019. gadam) slēdza reklāmas līgumus par 399 116 eiro gadā. Tāpat šo pašu gadu laikā nemainīgs bija atbalsts basketbola klubam "Ventspils" – brīvostas pārvalde kā 2015. gadā, tā 2019. gadā vienību atbalstīja ar 438 244 eiro vērtu līgumu. Klubus ar brīvostu gan vienoja krietni ilgāka sadarbība.

Ventspils brīvostas pārvalde kopš 2019. gada 18. decembrī notikušās vadības maiņas mainījusi kursu, samazinot atbalstu sportam. 2020. gada 21. februārī basketbola kluba "Ventspils" ar brīvostu noslēdza līgumu par 297 520 eiro. Pērnā gada 3. martā vienība saņēma pirmo avansa rēķinu 74 tūkstošu vērtībā, vēlāk rakstīja klubs.

Covid-19 radītās ārkārtas situācijas dēļ 2019./2020. gada sezona netika aizvadīta līdz galam, kas neļāva "Ventspils" vienībai nodrošināt reklāmas pakalpojumu izpildi pilnā apmērā. Vēlāk klubam bijis nepieciešams atmaksāt 14 tūkstošus eiro, kā arī tas pandēmijas dēļ nesaņēma atlikušo summu (237 500 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!