Šajā nedēļā Latvijas nacionālā vīriešu handbola izlase kopumā aizvadīs trīs 2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas spēles. Trešdien, 28. aprīlī, un ceturtdien, 29. aprīlī, Valmierā Latvijas izlases spēlētāji divas dienas pēc kārtas tiksies ar Norvēģijas handbola izlasi, savukārt svētdien, 2. maijā, noslēdzošā kvalifikācijas cikla spēle norisināsies Baltkrievijā, raksta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Fiziskā sagatavotība

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs norāda, ka visu šajās spēlēs izšķirs fiziskā sagatavotība: "Lai gan esam aizvadījuši vairākas nedēļas nogales, tai skaitā iepriekšējo, strādājot pie fiziskās sagatavotības, kā arī spēlētājiem ir bijusi iespēja individuāli strādāt ar fiziskās sagatavotības treneriem, pēdējā spēle pret Baltkrieviju parādīja, ka mēs ne tuvu neesam labākajā formā."

"Kamēr skrienam līdzi, viss ir kārtībā, bet otrā puslaika 45. minūtē mums vienkārši ir kritums. Tādējādi strādājuši esam tieši pie fiziskās sagatavotības, bet kādi tam būs rezultāti – to rādīs spēles. Protams, jāatceras, ka mēs aizvadīsim trīs spēles piecās dienās, turklāt vēl vienu izbraukumā. Līdz ar to, visu izšķirs fiziskā sagatavotība," papildina Veršakovs.

Izlases sabraukumam no otrdienas pievienosies arī Dainis Krištopāns un Uvis Stradiņš, kuri tikko aizvadīja svarīgas spēles savu komandu sastāvā. Krištopānam kopā ar Parīzes "Saint-Germain" vēl svētdien bija smaga spēle Francijas augstākajā handbola līgā pret "HBC Nantes", kurā tika piedzīvots pirmais zaudējums šosezon. Savukārt Uvis Strazdiņš pagājušajā nedēļā aizvadīja divus mačus, spēlējot Čehijas augstākās handbola līgas pusfināla sērijā.

"Arī mūsu leģionāri – Dainis Krištopāns un Uvis Strazdiņš – savās komandās tikko vēl aizvadījuši sīvus mačus. Līdz ar to arī viņiem nebūs viegli tieši no fiziskās sagatavotības puses, jo trīs spēles nedēļā ir ļoti daudz, turklāt vēl pret šāda līmeņa pretiniekiem," savas bažas izsaka Sandris Veršakovs.

Covid-19 un sastāvs

Par spēlētāju sastāvu Sandris Veršakovs norāda, ka šobrīd nepārtraukti ir dažādas izmaiņas, kas saistītas ne tikai ar pašu spēlētāju gatavību, bet arī ar dažādiem apstākļiem, ko izraisa Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošana.

"Situācija spēlēm pret Norvēģiju, kuras norisināsies Latvijā, vēl ir daudz maz laba. Šeit mums ir spēlētāji, ar kuriem variēt un taisīt rotāciju. Tomēr gribas arī pacīnīties, ne tikai aizvadīt spēles, tāpēc ir svarīgi, kuri spēlētāji spēj pievienoties komandai. Šobrīd uzdevums nav no vieglākajiem, lai saprastu galējo sastāvu, kas dosies laukumā."

"Dodoties uz Baltkrieviju, situācija ar sastāvu pasliktinās, jo dažādu apstākļu dēļ daļa spēlētāju nevarēs pievienoties. Arī pēc baltkrievu paplašinātā kandidātu saraksta nevar īsti pateikt, kā viņi gatavojas mūsu spēlei. Šobrīd pat izskatās, ka uz Baltkrieviju dosimies ar vienu līnijas spēlētāju, jo Dude traumas dēļ šajā sabraukumā nepiedalās, un jau šobrīd zināms, ka Stepuļenoks-Stukanovs nespēs pievienoties," norāda Veršakovs.

Jau no piektdienas Latvijas handbola izlase uzsāka kopīgus treniņus Dobelē, bet pirmdien pārcēlās uz Valmieru, lai pirmdien un otrdien gatavotos tieši Valmieras Olimpiskajā centrā gaidāmajām spēlēm.

Spēles pret Norvēģiju norisināsies 28. un 29. aprīlī. Attiecīgi, trešdien spēle sāksies pulksten 19.40, bet ceturtdien – pulksten 19.15. Savukārt spēle svētdienā, kas tiks aizvadīta Baltkrievijā, sāksies pulksten 19.00 pēc Latvijas laika. Tā kā Covid-19 ierobežojumu dēļ skatītājiem nav iespējams apmeklēt spēles klātienē, tās visas būs vērojamas tiešraidē LTV7 kanālā.

Latvijas izlase šobrīd pēc aizvadītām trīs spēlēm ieņem pēdējo vietu savā kvalifikācijas grupā, divās spēlēs piedzīvojot zaudējumu, savukārt vienu uzvarot. Neveiksmes tika piedzīvotas pret Baltkrievijas un Itālijas handbola izlasēm, tomēr savās mājās pret itāliešiem izdevās revanšēties.

2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas spēļu 6. grupa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!