Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc iekļūšanas Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā atzina, ka vēl īsti nav noticējis notikušajam un joprojām jūtas kā sapnī.

Briedis sestdien "Arēnā Rīga" WBSS pusfinālā pirmajā smagajā svarā trešajā raundā nokautēja poli Kšištofu Glovacki, iekļūstot WBSS otrās sezonas finālā. Pagājušajā sezonā Briedis apstājās pusfinālā, pēc punktiem sīvā cīņā piekāpjoties spēcīgajam ukrainim Oleksandram Usikam.

"Īstenībā, jūtos vēl kā sapnī. Nevaru līdz galam aptvert, kā tas sanāca. Tas viss, pateicoties manai ģimenei, kas ir mājās un kas ir te – mana komanda. Tā ir īstā ģimene, kas sevi visu atdod un dara visu no sirds. Jūtos fantastiski un tur pateicība visai manai komandai," pēc spēles emocijas neslēpa Briedis. "Esam izdarījuši lielu darbu, ko vēl nevaru aptvert un izteikt vārdos. Paldies visiem par lielisko atbalstu."

Briedis ar šo uzvaru izcīnīja Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu. Brieža pretinieks WBSS finālā būs kubietis Juniers Dortikoss, kurš savā pusfinālā 10. raundā ar iespaidīgu nokautu pieveica amerikāni Endrū Tabiti. Šī uzvara Dortikosam deva arī Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

WBSS fināla laiks un vieta vēl nav izziņota, un rīkotāji to paziņos vēlāk.

"Par finālu tagad domās mana komanda, tagad neviens par to negrib domāt. Tagad atpūtīsimies, atkal sāksim smagu darbu un pēc trīs mēnešiem vai vairāk būs cīņa. Un redzēsim, kur tā būs," teica Briedis.

Brieža un Glovacka cīņu vēl ilgi apspriedīs boksa aprindās, un īpaši Polijas boksa fani. Otrajā raundā pēc tiesneša signāla Glovackis izdarīja sitienu Briedim pa pakausi, uz ko latvietis atbildēja ar sitienu ar elkoni.

"Īstenībā es skatījos tagad atkārtojumu… Nu un kāpēc es to izdarīju? Viņš speciāli izdarīja sitienu. Es biju noliecies. Ja būtu džentlmenis, tad nesistu man pa galvu. Viņš ieslēdza Marko Huku (Vācijas bokseris, kurš zināms ar rupju cīnīšanos), un domāju, ka man ir jāatbild. Tas nebija stiprs sitiens, vairāk, lai nebūtu netīrs bokss (turpinājumā)," argumentēja Briedis.

Otrā raunda izskaņā ringa tiesnesis nedzirdēja gongu un bokseri vairākas sekundes aizvadīja pēc signāla. "Nevarēju saprast, vai bija gongs vai nē. Visu atrisina ringa tiesnesis. Paši redzējāt, cik skaļi bija cilvēki. Viņam vajadzēja varbūt izskriet ringa vidū un sist pa gongu," sacīja Briedis.

Briedis pirms savas cīņas redzējis, kā otrajā pusfinālā Dortikoss nokautē Tabiti. Briedis uzsvēra, ka Dortikosam ir spēcīgs sitiens un to nedrīkst izlaist, tomēr vēlreiz uzsvēra, ka pagaidām par finālu negrib domāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!