Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā Ogrē, Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolā, svinīgi tika atklāta Latvijā vislabāk aprīkotā boksa treniņu zāle. Skolas vadītājs un treneris Egils Helmanis cer, ka šajā zālē izaugs jauna Latvijas boksa cerība, vēsta "ogrenet.lv".

Ierastās sarkanās lentas griešanas vietā treniņu zāli pēc Latvijas valsts himnas ar boksera cienīgu sitienu sēriju pa boksa maisu svinīgi atklāja kādreizējais Nacionālās hokeja līgas (NHL), tagad Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" "policists" hokeja laukumā Raitis Ivanāns.

Kvalitatīvo aprīkojumu gan boksa zālei, gan trenažieru zālei Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas dibinātājs Egils Helmanis noskatījis tuvcīņas semināru laikā Amerikas Savienotajās Valstīs. Nepieciešamās lietas pilnvērtīgiem treniņiem Helmanis iegādājies par saviem līdzekļiem. ”Viss, ar ko mēs nodarbojamies, mūs veido. Latvijā ir maz vīrišķīgu vīriešu, un cīņu sporta veids attīsta spēju pārkāpt pāri kaut kādam sāpju vai baiļu slieksnim un ļauj kļūt par vīrieti,” atzīst tuvcīņas skolas vadītājs, cerot to, ka šajā zālē izaugs Latvijas boksa cerība.

Jaunā zāle ir pirmais solis lielajiem mērķiem, tāpēc tagad atliek sagaidīt brīdi, kad pāri tuvcīņas skolas slieksnim kāps gados jaunie puiši, lai sākumā apgūtu boksa pamatus. Treniņus vadīs pasaules klases boksa treneris Igors Viktorovs, kurš savā profesionālajā karjerā 150 cīņās guvis 129 uzvaras. Vēlāk Viktorovs Minhenes un Mehiko olimpiskajām spēlēm gatavojis kādreizējās PSRS, bet Barselonas olimpiskajām spēlēm - Dānijas izlases sportistus. ”Pēc tautības esmu krievs, pēc sirds - latvietis un pēc pilsonības - dānis. Visas savas zināšanas un prasmes es gribētu atdot šeit, Latvijā, un tāda iespēja nu ir radusies. Nekur citur mūsu valstī otru tik labi aprīkotu boksa treniņu zāli neatrast un, domāju, pat tuvējos kaimiņos tādas nav,” atzīst pieredzes bagātais treneris.Viens no skaļākajiem Viktorova audzēkņiem ir četrkārtējais pasaules čempiona IBS versijā Deniss Holdens Pedersens.

Tuvcīņas meistarību turpinās mācīt Egils Helmanis, kurš absolvējis Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju, iegūstot Sambo trenera kvalifikāciju. E.Helmanis arī ieguvis 7.danu Pangamot cīņas veidā, bijis Krievijas Olimpiskās komitejas kaujas sambo instruktors, Krievijā ieguvis instruktora diplomu ar tiesībām pasniegt tuvcīņu spēka struktūrām, kā arī Indonēzijā apmācīti pretterorisma vienības kareivji un ASV militārās akadēmijas studentiem pasniegts seminārs ar paraugdemonstrējumiem.

Tuvākajā laikā plānots nokomplektēt 15 jauniešu grupu vecumā no 12 līdz 14 gadiem, kuri vēlētos nopietni trenēties boksā un piedalīties sacensībās, aizstāvot Ogres novada un pat Latvijas godu.

Zāles atklāšanas brīdī novēlēt veiksmi bija ieradušies Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldības, SIA ”Ogres rajona slimnīca”, Ogres policijas iecirkņa un Ogres televīzijas pārstāvji, ”Visu Latvijai! ” līderis Raivis Dzintars, Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, olimpiete Agnese Pastare un viņas treneris Georgs Gutpelcs, kā arī citi sportisti un sadarbības partneri, bet Dinamo Rīga trenera asistents Viktors Ignatjevs skolai uzdāvināja kluba vārtsarga Mikaēla Telkvista nūju ar dinamiešu parakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!