Latvijas sinhronās slidošanas komanda sestdien 24.vietā noslēdza Ungārijā notikušo pasaules čempionātu, apsteidzot divas izlases.

Latvijas daiļslidotājas vispirms piektdien nopelnīja 23,82 punktus īsajā programmā, kas jau tad deva 24.pozīciju, apsteidzot Nīderlandes un Turcijas komandas.

Savukārt sestdien izvēles programmā latvietes ar 52,91 punktu vēlreiz bija 24. pozīcijā, kas šo vietu ar 76,73 punktiem deva arī summā.

Par čempionēm ar 212,69 punktiem kļuva Krievijas pirmās komandas sportistes, kurām ar 207,84 punktiem sekoja Somijas otrā komanda, bet vēl nepilnu punktu zaudēja ASV pirmā komanda, kas pēc pirmās dienas bija tikai ceturtā, bet izvēles programmā sasniedza labāko rezultātu.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja sinhronās daiļslidošanas komanda "Amber", kas pērn pasaules čempionātā Kanādā palika pēdējā - 25. vietā. Latvijas sinhrono komandu trenē Alma Lāce un Anda Medne.

Komanda "Amber" izveidota no individuālajām daiļslidotājām. Visas sportistes startējušas un dažas startē vēl aizvien vietējās un starptautiskajās sacensībās individuālās daiļslidošanas disciplīnā, bet kopā veido profesionālu slidotāju komandu ar tālejošiem mērķiem.

Šī sporta veida pirmsākumi meklējami 1960.gadā Kanādā. Kopš tā laika sporta veids ir ievērojami attīstījies un kļuvis daudz sarežģītāks. Nesen sporta veids pretendēja uz vietu 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu programmā, tomēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) olimpiskajā saimē sinhrono daiļslidošanu tomēr neiekļāva.

Otrs video ieskats no Latvijas daiļslidotāju priekšnesuma Ungārijā notikušajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!