Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēc svētdien izcīnītās uzvaras pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē pār Ukrainu Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems pauž lepnumu būt par izlases treneri, ziņo Latvijas Handbola federācija.

Jau ziņots, ka Latvijas handbolisti svētdien ar 23:18 (6:8) pieveica Ukrainu, izcīnot otro panākumu un pārņemot vadību 3. kvalifikācijas grupā.

"Pirmo puslaiku labi nospēlējām aizsardzībā, taču uzbrukums bija slikts, nevedās saspēle. Pats kā izbijis saspēles vadītājs puslaika pārtraukumā pateicu, kā tieši ir jāspēlē. Dažas idejas uzbrukuma kombinācijām pateica arī Dainis [Krištopāns] un tās visas nostrādāja. Pēc pārtraukuma laukumā iznāca pavisam cita komanda," atzina Vikštrems.

"Man ir milzīgs prieks, ka arī mūsu "vecais buks" Helmuts Tihanovs izdarīja visu, ko var," vārtsargu uzslavēja treneris, tiesa, atzinīgus vārdus veltīja arī citiem. "Aizsardzība mums bija laba, bet uzbrukums lielākoties balstījās uz Aivja Jurdža un Daiņa Krištopāna individuālo meistarību."

"Mūsu mērķis paliek nemainīgs – tā ir pirmā vieta grupā. Protams, priekšā vēl četras spēles, turklāt svarīga būs ne tikai mājas spēle pret Ukrainu, bet arī izbraukumā pret Grieķiju," piebilda treneris.

"Es lepojos, ka varu būt šīs komandas treneris. Pirms spēles pret Ukrainu vairākiem spēlētājiem bija veselības problēmas, bet visi kā viens pateica – lai cik slikti būtu, mēs iesim laukumā kaut vai uz pāris minūtēm, lai palīdzētu. Artūram Kuģim gan es uzreiz pateicu, ka viņš nespēlēs, jo savainojums ir nopietns [muskuļa plīsums] un viņš mums ir vajadzīgs turpmākajās spēlēs. "

Vikštrems arī pauda gandarījumu, ka pirmoreiz Latvijas handbola vēsturē Ukrainu izdevies uzvarēt viņu laukumā. Lai gan pret ukraiņiem spēlēts daudz, viesos pie panākuma vēl ne reizi nebija izdevies tikt.

Pēc divām spēlēm Latvijas izlase ar diviem panākumiem un četriem izcīnītajiem punktiem ir 3. apkašgrupas līdere, bet ar diviem punktiem seko Ukraina un Grieķija. Ceturtajā vietā bez punktiem ir Kipra. Tikai katras grupas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajai "play off" kārtai, kas norisināsies nākamā gada jūnijā. Uzvarot tajā tiks nodrošināta vieta finālturnīrā, kas 2017.gada sākumā notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!