Foto: LETA
Par ieguldījumu Olimpiskās kustības attīstībā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piešķīrusi pašreizējam Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Goda prezidentam Vilnim Baltiņam SOK augstāko apbalvojumu - Olimpisko ordeni, vēsta LOK mājas lapa.

Vilnis Baltiņš ir Latvijas Olimpiskās kustības atjaunošanas aizsācējs un ilggadējs LOK vadītājs.

Baltiņš ir pirmais augstā apbalvojuma saņēmējs Latvijā.

SOK prezidents Žaks Roge augsto apbalvojumu Baltiņam pasniegs personīgi, viesojoties Latvijā. Ordeņa pasniegšana notiks šā gada 19.februārī Olimpiskajā sporta centrā, kur notiks Roges tikšanās un diskusija ar sporta sabiedrību par Latvijas Olimpiskās komitejas vietu un lomu Latvijas sporta organizācijā un Starptautiskajā Olimpiskajā kustībā.

SOK Olimpiskā ordeņa pasniegšana pirmo reizi notika 1975.gadā. Ar ordeni apbalvo personas, kas ar saviem darbiem un rīcību iedzīvina Olimpiskos ideālus, atstāj paliekošas pēdas pasaules sporta un Olimpiskās kustības attīstībā. Olimpiskā ordeņa laureātu vidū ir tādas pasaulē pazīstamas sporta personības kā četrkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā Džese Ouvens, leģendārais kalnu slēpotājs Alberto Tomba, kā arī pasaulē cienījamas personības tādas kā Nelsons Mandela un Indira Gandija.

Pasaulē ir aptuveni tūkstotis SOK Olimpiskā ordeņa kavalieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!