Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas smagā svara bokseris Vitālijs Kļičko sestdien pārliecinoši pieveica sevi izaicinājušo poli Tomašu Adameku, aizstāvot pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā un 40.reizi karjerā tiekot pie nokauta.

WBC jostu Vitālijs Kļičko nav zaudējis jau kopš 2008.gada.

Adameks, kurš bija teicis, ka viņa ātrums "nogalinās" Kļičko, visaktīvāk aizvadīja ceturto un piekto raundu, ka vairākkārt devās uzbrukumos, bet kopumā cīņas gaitu pārliecinoši kontrolēja ukrainis, desmitajā raundā triumfējot ar tehnisko nokautu.

"Viņš ir ļoti ātrs un labs bokseris, tomēr nav pietiekoši labs šai svara kategorijai, jo tā ir cita klase," pēc cīņas stāstīja Kļičko.
"Kad iznācu ringā, domāju kā vienmēr - ka uzvarēšu šajā cīņā. Darīju ko varēju, bet ar to nebija pietiekoši," teica Adameks.

Šī Kļičko bija 45. karjeras cīņa un viņš izcīnīja 43.uzvaru.
Tikmēr Adameks tagad 46 cīņās izcīnījis 44 uzvaras, no kurām 28 ar nokautiem. Tomēr lielākā daļa no šīm uzvarām bijušas vieglākās svara kategorijās.

Pārējās prestižākās boksa smagsvaru jostas pieder Vitālija Kļičko brālim Vladimiram, kurš ir čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!