Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas smagā svara bokseris Vladimirs Kļičko savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pasaules čempiona jostu smagsvariem centīsies aizstāvēt cīņā pret austrālieti Aleksu Līpaju, vēsta Ukrainas mediji.

Cīņa notiks nākamā gada 8.martā Vācijā. Cīņas norises laiks un vieta gan vēl ir neskaidri, jo abu pušu pārstāvji vēl nav panākuši nepieciešamo vienošanos. Ja tāda līdz 3.janvārim netiks panākta, tiks izsludināta rīkotāju vairāksolīšana.

Pašlaik 34 gadus vecais Līpajs ir obligātais pretendents uz čempiona jostu. Viņš karjeras laikā aizvadījis 37 cīņas, kurās gūtas 30 uzvaras (24 ar nokautu) un piedzīvoti četri zaudējumi.

Tikmēr Vladimirs Kļičko šobrīd ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), WBO un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagsvariem, kā arī Pasaules Boksa asociācijas (WBA) superčempiona titulu īpašnieks.

Pašlaik 37 gadus vecais ukrainis karjeras laikā piedalījies 64 cīņās, triumfējot 61 no tām, turklāt 51 panākumu izcīnījis ar nokautu. Vladimirs Kļičko 1996.gadā ieguva zelta medaļu Atlantas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!