Foto: FIVB
Pagaidām vislielāko līdzjutēju interesi ir izpelnījies 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu volejbola turnīrs, apkopojot pirmos pieteikumus biļešu iegādei, atklājuši spēļu rīkotāji.

Pirmajām divām biļešu izlozēm, kas notiks jūnijā un augustā, saņemti jau vairāk kā 174 tūkstoši pieteikumu, vēsta izdevums "O Globo". Pieci pieprasītākie sporta veidi ir volejbols (27% pieteikumu), futbols (21,9%), peldēšana (21%), vieglatlētika (20,8%) un vingrošana (20,4%). Vismazāk interesanti līdzjutējiem ir airēšanas slaloms, lauka hokejs un golfs.

"Saprotams, ka daži sporta veidi ir populārāki par citiem," saka Rio spēļu komunikāciju direktors Mario Andrada. "Viens no olimpisko spēļu rīkotāju mērķiem ir popularizēt mazāk zināmos sporta veidus, lai cilvēki tos ierauga un iepazīst."

Pagaidām līdzjutēji var norādīt tikai interesējošo sporta veidu, uz kuru vēlas iegādāties biļetes, bet martā, kad Rio Olimpiādes rīkotāji atklās oficiālo sacensību kalendāru, varēs iegādāties biļetes uz konkrētām sacensībām. Organizatori cer, ka pirmajās divās izlozēs šovasar tiks realizēti 60 - 70% ieejas biļešu uz Olimpiādes sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!