Aldons Vrubļevskis Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā turpinās strādāt vēl nākamos četrus gadus.

LOK Ģenerālās asamblejas sesijā sestdien Vrubļevski amatā ievēlēja atkārtoti. Balsojumā 51 gadus vecais Vrubļevskis bija vienīgais kandidāts un izpelnījās pārliecinošu atbalstu.

Olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvji vispirms ievēlēja 62 individuālos LOK locekļus. Vēlāk visu LOK locekļu balsojumā 94 balsotāji bija par Vrubļevska kandidatūru.

Atkārtotu ievēlēšanu amatā Vrubļevskis nosauca par viņa līdzšinējā darba atzinīgu novērtējumu un uzticības kredītu nākotnei.

Amatus balsošanā vēlāk saglabāja līdzšinējās LOK valdes locekļi. LOK ģenerālsekretārs arī turpmāk būs Einars Fogelis, bet viceprezidentu pienākumus pildīs Andris Feldmanis un Žoržs Tikmers. Sesijā pārvēlēja arī LOK izpildkomiteju.

Vrubļevski pirmo reizi LOK prezidenta postenī ievēlēja 2004. gada 9. oktobrī. Vrubļevskis dzimis 1957.gadā Jelgavas rajonā. Viņš ir beidzis Smiltenes vidusskolu un Latvijas universitātes Juridisko fakultāti. Bijis Latvijas PSR Augstākās tiesas priekšsēdētāja palīgs, kā arī citu tiesu tiesnesis.

Pirmo reizi sporta organizācijas darbā Vrubļevskis iesaistījās 1989. gadā, kļūstot par juriskonsultu centrālajā golfa klubā "Latvija". Kopš 1990.gada līdz ievēlēšanai par LOK prezidentu Vrubļevskis bija LOK ģenerālsekretārs. Vrubļevskis ir arī zvērināts advokāts, Eiropas Olimpisko komiteju asociācijas Juridiskās komisijas loceklis un Starptautiskās sporta arbitrāžas tiesnesis. Vrubļevskis ir arī Latvijas BMX federācijas goda prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!