Foto: Reuters/Scanpix

ASV golferis Taigers Vudss plāno šonedēļ piedalīties 86. "US Masters" turnīrā, kas sāksies ceturtdien Ogastas Nacionālajā stadionā.

Vudss nav aizvadījis turnīrus kopš smaga labās kājas savainojuma, ko guva autoavārijā pirms 14 mēnešiem.

"Šobrīd es domāju, ka spēlēšu," sacīja Vudss.

Piecpadsmitkārtējais lielo sacensību uzvarētājs trešdien plāno aizvadīt deviņu bedrīšu treniņu raundu un pēc tā pieņemt galīgo lēmumu, redzot, kā viņa ķermenis reaģēs uz šādu slodzi.

"Tas ir jautājums par to, kā mans ķermenis atveseļosies un ko mans ķermenis ir spējīgs paveikt nākamajā dienā," sacīja Vudss, kurš pēdējās divas dienas ir aizvadījis deviņu bedrīšu treniņu raundus.

Vudss sacīja, ka jūt, ka šonedēļ var izcīnīt sesto "US Masters" titulu, lai gan viņš nav spēlējis kopš 2020.gada "US Masters" turnīra, kas tika aizvadīts novembrī Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tas būtu visu laiku rekorda atkārtojums. Pirms viņa tas izdevies vien Džekam Niklasam.

"Es varu lieliski trāpīt bumbiņu," sacīja Vudss. "Man nav nekādu šaubu par to, ko es varu izdarīt golfa jomā. Pastaiga ir grūtākā daļa."

Vudss pēc autoavārijas 2021.gada februārī vairākas nedēļas atradās slimnīcā un nevarēja staigāt. Vēlāk viņš sacīja, ka viņam paveicās, ka izdzīvoja un palika ar abām kājām.

"Tas bija grūts ceļš," sacīja Vudss. "Teikt, ka es šeit spēlēšu... Es būtu teicis, ka ļoti maz ticams."

Vudss plāno piedalīties savā 24. "US Masters" turnīrā. 46 gadus vecā ASV zvaigzne pagājušajā nedēļā pārbaudīja savas spējas staigāt pa pauguraino trasi, norādot, ka ir iespējama atgriešanās sacensībās.

Svētdien Vudss savā "Twitter" kontā ierakstīja, ka tas būs "pirmsturnīra lēmums", vai viņš šonedēļ spēlēs vai nē.

Vudss ASV "Masters" turnīrā, kas ir viens no pasaules četriem lielajiem turnīriem golfā, ir uzvarējis 1997., 2001., 2002., 2005. un 2019.gadā.

Vēl četras reizes viņš svinējis uzvaru PGS Čempionātā, kā arī pa trim reizēm uzvarējis "US Open" un "British Open" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!