Foto: LETA

Pasaules Boksa padome (WBC) publicējusi attēlus ar īpašu Muhameda Ali vārdā nosaukto Dimanta jostu, par kuru unikālā Pasaules boksa sērijā cīnīsies astoņi bokseri, starp viņiem arī Mairis Briedis.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Briedis sev kā pretinieku ceturtdaļfinālā izvēlējās kubieti Maiku Peresu, un šī cīņa 30. septembrī notiks "Arēnā Rīga". Pasaules boksa sērijas turpinājumā pusfināli būs jāaizvada 2018. gada ieskaņā, bet fināls – 2018. gada maijā, kad arī kļūs zināms Ali vārdā nosauktās Dimanta jostas īpašnieks.

"Esmu pagodināts supersēriju sākt savu tribīņu priekšā. Tā būs mana turnīra pirmā cīņa, turklāt aizstāvēšu savu WBC čempiona titulu. Šajā turnīrā nebūs vieglu dueļu. Peress sevi labi pierādījis smagsvaros, un izskatās, ka viņš ir labā formā arī pirmā smagā svara kategorijā. Tagad tikai jāiegulda smags darbs treniņos, lai būtu gatavs 30. septembra šovam," pēc datuma noteikšanas sacīja Briedis.

"Pasaules boksa sērija ir globāls fenomens. Turnīra ietvaros varēsim apmeklēt vienas no labākajām vietām pasaulē. Esam ļoti iepriecināti, ka šis duelis notiks "Arēnā Rīga" Latvijā, kur būs neaizmirstams boksa vakars," uzsvēris supersērijas rīkotāju pārstāvis Roberto Dalmiglio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!