Foto: F64

Pasaules Boksa organizācija (WBO) apelāciju komisija nozīmējusi revanša cīņu starp latvieti Mairi Briedi un poli Kšistofu Glovacki, tomēr nav atcēlusi skandalozās cīņas Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā iznākumu, vēsta ESPN.

Jau vēstīts, ka Briedis 15. jūnijā WBSS pusfinālā Rīgā pieveica Glovacki, taču latvietis šajā cīņā pretiniekam izdarīja sitienu ar elkoni. Poļa pārstāvji iesniedza apelāciju WBO, un sākās garš process, lai noteiktu, kurai pusei ir taisnība.

Aizvadītajā nedēļas nogalē WBO paziņoja, ka Briedim un Glovackim jāaizvada revanša cīņa 120 dienu laikā. Tomēr situāciju sarežģī fakts, ka Briedim būs jācīnās WBSS finālā pret kubieti Junieru Dortikosu, taču šīs apelācijas dēļ vēl nav izziņots fināla datums. Apelāciju komisija norādīja, ka Briedis, izdarot sitienu ar elkoni, esot pārkāpis organizācijas noteikumus un pamatprincipus.

"Ņemot vērā lietas apstākļus, Glovackim jādod iespēja nekavējoties cīnīties par WBO čempionu titulu," teiks WBO apelāciju komisijas lēmumā. "Likt Glovackim gaidīt 120 dienas pēc WBSS turnīra beigām nebūtu pareizs lēmums. WBSS fināla datums nav izziņots, tāpēc pieņēmām šādu lēmumu. Ļaut Briedim WBSS finālā aizstāvēt WBO titulu nozīmētu viņa atalgošanu par WBO noteikumu pārkāpšanu."

"Tā Glovackim ir uzvara. Lēmums pieņemts nevienbalsīgi, taču tik un tā šī ir uzvara," ESPN sacīja Glovacka advokāts Skots Šafers "Briedim jāaizvada revanšs pret Glovacki, vai arī viņš supersēriju turpinās bez WBO jostas. Zinu, ka Glovackis vēlas revanšu un vēlas attiecības ar Briedi nokārtot ringā."

Glovackis kļuvis par pretendentu arī uz Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu jostu. WBC prezidents Maurisio Suleimans vasarā uzsvēra, ka Briedis nepārprotami paudis vēlmi cīnīties par WBC jostu un pēc uzvaras pār Glovacki, prezidents piekrita latvietim dot šādu iespēju. Tagad gan organizācijas plāni mainījušies, un tā lēmusi, ka par jostu cīnīsies WBC ranga pirmie divi numuri - Ilungu Makabu no Kongo un Glovackis.

"Mairis ir WBO čempions, kuram tagad noteikta titula aizstāvēšana 120 dienu laikā un jāaizstāv tieši pret Glovacki. Tā ka Glovackim ir arī WBC titulcīņas iespēja, viņam jāizvēlas, kuru cīņu pieņemt. Mums tikmēr ir dzelžains līgums ar supersēriju par dalību finālā, līdz ar to mums nekas jādomā nav, tikai tam jāgatavojas," portālam "sportacentrs.com" skaidroja Brieža menedžeris Raimonds Zeps. "Taču mums nekāda satraukuma par to nav – Mairis piedalīsies supersērijas finālā, tas šobrīd ir skaidrs un oficiāli. Atliek tikai sagaidīt informāciju par vietu un laiku."

Zeps "sportacentrs.com" arī norādīja, ka šobrīd Glovackis nonācis neparocīgā situācijā, jo polim vienai no prestižajām organizācijām nāksies atteikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!