Foto: TASS/Scanpix/LETA

Entonija Džošua un Taisona Fjūrija cīņas uzvarētājam nākamajā duelī vajadzētu tikties ar Latvijā iepazīto Aleksandru Usiku, pauda Pasaules Boksa organizācijas (WBO) vadītājs Fransisko Valkarcels.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lielbritānijas smagsvara bokseri Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs principiāli vienojušies par divu cīņu aizvadīšanu.

Nekāds līgums par cīņām vēl nav parakstīts, bet, ja bokseri veiksmīgi aizstāvēs savas jostas, nākamajā gadā paredzētajā pirmajā cīņā būs zināms absolūtais čempions boksā smagajā svarā.

Šī dueļa uzvarētājam pēc Valkarcela domām savi spēki būtu jāizmēģina arī pret ukraini Usiku, kurš Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pirmās sezonas pusfinālā pārspēja latvieti Mairi Briedi. Usika un augstāk minētās cīņas uzvarētāji gan netiksies ātrāk par nākamā gada beigām.

"Ļoti gribētu redzēt, kā Džošua vai Fjūrijs tiek kronēts par absolūto čempionu, taču uzskatu, ka nākamais duelis cīņas uzvarētājam būtu jāaizvada ar WBO titulcīņas iespēju ieguvušo bokseri," teica WBO vadītājs.

Usika pagājušajā gadā pārkvalificējās uz smagsvaru kategoriju un jau pirmajā cīņā septītajā raundā tika galā ar Čazu Viterspūnu. Vēlāk viņš WBO rangā tika klasificēts pirmajā vietā.

30 gadus vecā Džošua kontā ir Pasaules Boksa asociācija (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, bet gadu vecākajam Fjūrijam ir prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta.

Bokseriem gan katram vēl priekšā pa vienai cīņai - Džošua gatavojas duelim ar bulgāru Kubratu Puļevu, bet Fjūrijam gaidāma revanša spēkošanās ar Deonteju Vailderu.

Džošua karjeras laikā ringā kāpis 24 reizes, izcīnot 23 uzvaras, 21 no tām - ar nokautu. Savu vienīgo zaudējumu viņš cieta pirms gada pret amerikāni Endiju Ruisu junioru, taču decembrī brits savā līdz šim pēdējā cīņā revanšējās un atguva čempiona jostas.

Fjūrijs piedalījies 31 cīņā un uzvarējis 30, 21 no tām noslēdzot ar nokautu. Iepriekšējā cīņā viņš februārī uzvarēja Vailderu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!