Jelgavā notikušajā Pasaules reitinga badmintona turnīrā "Yonex Latvia International" aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja Igaunijas sportiste Kristine Kūba, kura uzvarēja gan sieviešu vienspēlēs, gar arī sieviešu dubultspēlēs. Savukārt vīriešu turnīrā Tomā Žuniors Popovs no Francijas, kuram tā bija otrā uzvara Jelgavā, informēja organizatori.

Kūba Jelgavas turnīra bija izsēta ar pirmo numuru, tādējādi viņas uzvara nav pārsteigums. Finālā Kūba divos setos (21-10, 21-16) uzvarēja Balkrievijas olimpieti Aļesju Zaicevu. Sieviešu dubultspēlēs pāris Kūba pārī ar Helinu Rūtelu tika izsētas kā pirmās. Finālspēlē viņas divos setos ar 21-17, 21-16 uzvarēja Francijas pāri Ainoā Desmonu un Žuljeti Moināru, kuras Jelgavas turnīru sāka no kvalifikācijas.

Vīriešu vienspēlēs kā pirmais numurs tika izsēts Igaunijas olimpietis Rauls Musts, kurš pusfinālā zaudēja Popovam, kurš Jelgavas turnīrā tika izsēts ar piekto numuru. Popovs finālā ar rezultātu 21-10, 21-15 pieveica savu tautieti Leo Rosi.

Vīriešu dubultspēlēs uzvarēja Francijas junioru pāris Fabjēns Delrē un Viljams Vilegērs, kuri divos setos (12-21, 17-21) uzvarēja Dānijas pāri Emilu Lauricenu un Madsu Mūrholmu, kuri šo turnīru sāka no kvalifikācijas.

Lauricens kļuva par vēl vienu spēlētāju, kurš Jelgavā uz pjedestāla kāpa divas reizes, jo izcīnīja otro vietu ne tikai vīriešu dubultspēlēs, bet arī jauktajās dubultspēlēs pārī ar Ibeni Bergsteinu. Finālā divos setos ar 21-17, 25-23 uzvarēja ar pirmo numuru izsētais Polijas pāris Pāvels Smilovskis un Magdalēna Sverčinska.

"Yonex Latvia International" šogad Latvijas spēlētāji netika tālāk par astotdaļfinālu, tāpēc jau sākot ar sestdienas vakaru spēlēt Jelgavā spēlēja tikai ārzemnieki.

Latvijas badmintona spēlētāju duets Ieva Pope/Monika Radovska astotdaļfinālā ar rezultātu 15:21, 12:21 piekāpās francūzietēm Vimalai Erio un Maržo Lambertai.

Sieviešu dubultspēļu pamatsacensībās iekļuva arī Liānas Lencēvičas/Jekaterinas Romanovas duets, kas piektdien cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Savukārt vienspēlēs Pope piektdien apstājās pamatsacensību pirmajā kārtā, kamēr Radovska un Una Berga cieta zaudējumus kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā. Savukārt Lencēviča zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet Romanova nepārvarēja pirmo kārtu.

Vīriem kvalifikācijā vadošais Latvijas badmintonists Niks Podosinoviks apstājās trešajā kārtā, kamēr Andis Bērziņš nepārvarēja otro kārtu.
Tāpat neveiksmīgi kvalifikāciju aizvadīja vīru dubultspēļu pāri, Artūram Ķelpem/Mairim Loiko un Paulam Gureckim/Reinim Krauklim piekāpjoties Dānijas duetiem.

Jauktajās dubultspēlēs kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Kraukļa/Diānas Stognijas un Gurecka/Kristīnes Šeferes dueti. Zīmīgi, ka Šefere pērn janvāri paziņoja par karjeras beigām, bet tagad atgriezusies kortā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!