Kauņas "Žalgiris" ceturtdien cieta sezonā pirmo zaudējumu Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) spēlēs, savā laukumā papildlaikā ar 101:107 piekāpjoties Viļņas "Lietuvos Rytas".
Spēles pamatlaiks beidzās 85:85, bet mača turpinājumā dramatiskā cīņā veiksmīgāki bija "Lietuvos Rytas" basketbolisti.

"Žalgiris" treneris Jons Kazlausks neveiksmē pēc mača vainoja Mičelu Batleru, no kura haotiskā spēles stila ietekmējušies arī pārējie basketbolisti, turklāt piezīmju normas dēļ laukumu bija spiests atstāt centra spēlētājs Eurēlijs Žukausks. Savukārt Mindaugs Timinsks esot bijis paguris, bet Donats Slaņina pleca traumas dēļ nav varējis spēlēt ar pilnu slodzi.

Vai "Žalgiris" izdosies iekļūt NEBL divu labāko komandu skaitā, kas automātiski iekļūs labāko četriniekā, tagad lielā mērā būs atkarīgs no spēles Kauņā, kur lietuvieši svētdien tiksies ar Maskavas CSKA.

Pēc NEBL regulārā čempionāta cīņu par uzvarētāju titulu turpinās desmit komandas, no kurām divas labākās finālčetriniekam kvalificēsies automātiski. Atlikušās astoņas komandas noskaidros vēl divas finālčetrinieka dalībnieces.

NEBL pārstāvji arī informējuši, ka 13. martā Kauņā plānotajā "Žalgiris" spēlē pret "Magic M7" savainojuma dēļ zviedru komandas sastāvā nebūs bijušās NBA slavenības Maģiskā Džonsona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!