Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien pēc sarunas ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu aicināja neļaut Krievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās.

"Kopš februāra Krievijas darbību rezultātā bojā gājuši 184 ukraiņu sportisti," sacīja Zelenskis. "Nevar palikt neitrālā pozīcijā, kad pašos pamatos tiek iznīcināta mierīgā dzīve un vispārcilvēciskās vērtības tiek ignorētas."

"Sportistu, treneru, amatpersonu klusēšana pieļāva agresiju, bet Krievija izmanto sportu savas propagandas nolūkos," norādīja Ukrainas prezidents. "Vienīgā godīgā atbilde par šīm darbībām ir pilnīga teroristu valsts sportistu izolācija. Tas attiecināms uz visām starptautiskām sacensībām."

Tāpat Zelenskis aicināja SOK sniegt savu ieguldījumu, lai atjaunotu Ukrainas sporta infrastruktūru, kas iznīcināta kopš Krievijas iebrukuma 24.februārī.

SOK pagājušajā piektdienā uzsāka diskusijas par atļauju starptautiskās sacensībās atkal piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, neskatoties uz karadarbības turpināšanos Ukrainā.

SOK samitā atbalstīja Āzijas Olimpiskās padomes (OCA) ierosinājumu "veicināt Krievijas un Baltkrievijas sportistu līdzdalību sacensībās, respektējot Olimpisko Hartu un saglabājot sankcijas, kas attiecināmas uz karogu, himnu, krāsām un citām Krievijas un Baltkrievijas identifikācijas zīmēm sacīkstēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!