Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. martā, Ērgļos ar vērienu noslēdzās Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls, kas pulcēja 1262 skolēnus no 139 skolām. Latvijas skolu jauniešu cīnījās par godalgām 14 sporta veidos un lielajā skolu stafetē. Medaļu kopvērtējumā šogad triumfēja Siguldas Valsts ģimnāzija, 2. vietā – Jelgavas 4. vidusskola un 3. vietā – Madonas Valsts ģimnāzija.

"Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoziem laika apstākļi pirms Ziemas festivāla mūs uztrauca un bija jābūt gataviem pielāgoties. Bet naktī pirms festivāla tik skaisti sasniga un ziema mūs lutināja šīs divas dienas!" sacīja LSFP Ziemas festivāla koordinatore Ilva Ciemite. Viena no galvenajām festivāla organizētājām teica, ka Ziemas festivāls aizritēja veiksmīgi, arī jaunie sporta veidi. Atmosfēra – ļoti laba! Skolēni radīja lielisku sportisku gaisotni!"

Jau ziņots, ka pirmajā festivāla dienā Ērgļos sadalīti Ziemas festivāla medaļu komplekti 11 disciplīnās. Savukārt sacensību otrajā dienā skolēni sacentās 3x3 hokejā, kērlingā, distanču slēpošanas krosā un lielajā skolu stafetē. Skolēni sacentās arī disku golfā, kas – tāpat kā sniega volejbols – festivāla programmā iekļauti kā paraugdemonstrējumu sporta veidi, bet netika skaitīti skolu kopvērtējumā.

3x3 hokejā uzvarēja: Rīgas Angļu ģimnāzija, 2. vietā – Jelgavas 4. vidusskola un 3. vietā – Rīgas Imantas vidusskolā.

Distanču slēpošanā uzvarēja: 1. grupā puišiem – Reinis Matīss Upens (Cēsu Valsts ģimnāzija). 1. grupā meitenēm – Sonora Balode (Pļaviņu novada ģimnāzija). 2. grupā puišiem – Lauris Kaparkalējs (Madonas Valsts ģimnāzija). 2. grupā meitenēm – Ieva Vaļska (Priekuļu vidusskola). 3. grupā puišiem – Rainers Upenieks (Madonas Valsts ģimnāzija). 3. grupā meitenēm – Linda Kaparkalēja (Madonas pilsētas vidusskola). 4. grupā puišiem – Rūdolfs Raudziņš (Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskola). 4. grupā meitenēm – Stelle Bleidele (Cēsu 1. pamatskola).

Kērlingā uzvarēja: Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, 2. vietā – Jelgavas 4. vidusskola un 3. vietā – Rīgas Valdorfskola.

Lielajā skolu stafetē uzvarēja: 1. grupā – Siguldas valsts ģimnāzija, 2. vietā – Madonas Valsts ģimnāzija un 3. vietā Rīgas Angļu ģimnāzija. 2. grupā – Madonas Valsts ģimnāzija, 2. vietā – Rīgas Valdorfskola un 3. vietā – Jelgavas 4. vidusskola.

Disku golfā uzvarēja: Cēsu 2. pamatskola, 2. vietā – Ērgļu vidusskola un 3. vietā – Lubānas vidusskola.

Apkopojot sacensību rezultātus, skolu kopvērtējumā ar 6 zelta, 3 sudraba un 3 bronzas medaļām uzvaru svinēja Siguldas Valsts ģimnāzijas. 2. vietā Jelgavas 4. vidusskola ar 5 zelta, 5 sudraba un 1 bronzas medaļu, savukārt 3. vietā 2018. gada Ziemas festivāla čempioni Madonas Valsts ģimnāzija, kurai 5 zeltas, 2 sudraba un 1 bronzas godalga.

Ziemas festivālā medaļas ieguva 77 skolas.

Ziemas festivāla vēstnesim Madaram Apsem šī bija atgriešanās Ērgļos. Pirms aptuveni 15 gadiem Madars pats bija Ziemas olimpiādes dalībnieks, startējot snovborda sacensībās Ventspils 1. ģimnāzijas sastāvā, bet šogad pasaules skeitborda zvaigzne Viešūra kalnā ieradās jau vēstneša godā, enerģiski iesaistoties dažādās aktivitātes ar skolēniem un popularizējot festivālu. "Ir forši! Pa šiem gadiem Ziemas festivāls ir attīstījies un atmosfēra kļuvusi brīvāka – tagad skolēniem ir pieejams daudz vairāk aktivitāšu, daudz vairāk sporta veidu var izmēģināt. Ceru, ka nākamajos gados Ziemas festivālam pieteiksies arvien jaunas skolas," sacīja festivāla vēstnesis Madars Apse.

Skolēnu vidū lielu interesi izraisīja Ke Ke Kendama Jam Session. Lai piedalītos kendamas mini turnīrā, kalnā bija ieradušies tuvējās apkaimes skolēni, kuri nepiedalījās Ziemas festivāla sacensībās, pārsteidzot vietējos skolotājus.

Lielāko dalībnieku skaitu sacensībām pieteikušas Rīgas angļu ģimnāzija, Jelgavas 4. vidusskola un Rīga vācu ģimnāzija – attiecīgi 55, 53 un 49 skolēnus. Populārākās no sporta disciplīnām – distanču un kalnu slēpošana, piesakoties 320 un 208 skolēniem, kā arī ragaviņu sports ar 268 pieteiktajiem dalībniekiem.

Ziemas festivālā savulaik startējuši tādi Latvijas elites sportisti kā Daumants Dreiškens, Kristaps Zvejnieks, Liene Fimbauere, Roberts Rode, Madara Līduma, Anete Brice un arī šī gada festivāla vēstnesis skeiteris Madars Apse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!