Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļamerikas profesionālās līgas, tostarp Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Nacionālā hokeja līga (NHL), vēl lems par Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" sastāvā esošās vielas meldonija aizliegšanu, vēsta aģentūra "Reuters".

Jau vēstīts, ka sporta pasauli pārsteidza krievu tenisistes Marijas Šarapovas paziņojums, ka viņas "Australian Open" analīzēs atrasts meldonijs, kas kopš 2016.gada 1. janvāra ir aizliegto vielu sarakstā. Kopš gada sākuma šīs vielas lietošanā pieķerti jau vairāk nekā 100 sportistu.

Ziemeļamerikas profesionālās sporta līgas pārsvarā uzreiz nepārņem Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstu, jo paši to veido, sadarbojoties ar spēlētāju arodbiedrībām. Ziemeļamerikā meldoniju kopā ar WADA aizliedza tikai ASV Olimpiskā komiteja un Amerikas futbola līga (MLS).

NBA meldonija jautājumu pētīs aizliegto vielu komitejā, sadarbojoties ar līgas un spēlētāju pārstāvjiem. NHL šīs vielas aizliegšanu neprognozē ātrāk par nākamās sezonas sākumu, bet vēl līgas pārstāvji neprecizēja lēmuma pieņemšanas procesu.

Profesionālā golfa asociācija (PGA) atklāja, ka tā plāno iekļaut meldoniju aizliegto vielu sarakstā, bet Amerikas beisbola līga (MLB), Nacionālā amerikāņu futbola līga (NFL) un Koledžu sporta asociācija (NCCA) šo jautājumu vēl pētīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!