Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļīru golferis Rorijs Makilrojs uzvarējis ASV atklātajā čempionātā, uzrādot labāko rezultātu turnīra 115 gadus ilgajā vēsturē, vēsta ārzemju prese.

Četru posmu 72 bedrīšu iziešanai Makilrojam biaj nepieciešami 268 sitieni, kas ir par četriem sitieniem mazāk nekā līdzšinējais rekords. Arī pērn "US Open" uzvarēja ziemeļīrs, Greiems Makdauels.

"Visa nedēļa bija fantastiska – es nevarētu vēlēties labāku rezultātu un esmu ļoti laimīgs, ka ieguvu šo balvu," saka Makilrojs, kurš rangu sarakstā ir pakāpies uz ceturto vietu. "Tik mazai nācijai kā mums divus gadus pēc kārtas uzvarēt "US Open" ir liels sasniegums. Kā Greiems teica pērn, šodien līs daudzas pintes "Guiness" alus. Zinu, ka mani draugi svinēs un nevaru vien sagaidīt, kad tikšu mājās un varēšu viņiem pievienoties."

22 gadus un vienu mēnesi vecais Makilrojs kļuva par visu laiku jaunāko "US Open" uzvarētāju kopš 1923. gada pēc Bobija Džonsa, un tikai vienu reizi "Grand Slam" turnīrā ir uzvarējis par Makilroju jaunāks golferis – 1997. gadā Taigers Vuds triumfēja "Masters" turnīrā, būdams 21 gadu un četrus mēnešus vecs.

Šāgada "US Open" Vudss nepiedalījās traumas dēļ, pirmo reizi savas karjeras laikā izlaižot šo turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!