Latvijas hokeja izlases un "Rīga 2000" uzbrucējs Sergejs Žoltoks miris ar sirds mazspēju, pēc spēlētāja mirstīgo atlieku apskates secinājuši Baltkrievijas mediķi.
Latvijas vēstniecības kaimiņvalstī pārstāve Marija Jegoruškina aģentūrai BNS pavēstīja, ka hokejista mirstīgās atliekas ceturtdienas vakarā pārvestas uz Latviju. "Viss nokārtots un izdarīts gan no [Baltkrievijas] vēstniecības, gan Baltkrievijas Hokeja federācijas puses," viņa sacīja.

Vēstniecība ceturtdien noformējusi vīzas Žoltoka vecākiem, lai tie varētu iebraukt Latvijā, kā arī kārtojusi citas formalitātes, savukārt federācija organizējusi hokejista pārvešanu, stāstīja Jegoruškina.

Žoltoks mira trešdienas vakarā, kad Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēles laikā Minskā ar vietējo "Dinamo" piecas minūtes pirms cīņas beigām vairākos NHL klubos spēlējušajam Latvijas uzbrucējam kļuva nelabi. Lai arī pēc tam mediķi stundu cīnījās par Žoltoka dzīvību, hokejists mira.

Ceturtdienas vakarā pie Latvijas Hokeja federācijas ēkas, noliekot ziedus un svecītes pie Žoltoka fotogrāfijas, viņu pieminēja vairāki desmiti fanu.

Žoltoks jau agrāk sūdzējās par veselības problēmām, taču ārsti nekādas kaites neatklāja, un hokejists turpināja spēlēt.

Kopš 1992. gada, kad viens no Latvijas valstsvienības līderiem debitēja NHL, viņš Bostonas "Bruins", Otavas "Senators", Monreālas "Canadiens", Otavas "Senators", Minesotas "Wild" un Našvilas "Predators" rindās aizvadīja 633 spēles, gūstot 115 vārtus un izdarot 161 piespēli. Savukārt izlasē 31 gadus vecais snaiperis spēlēja 42 reizes un guva 29 vārtus.

Latvijas čempionvienības "Rīga 2000" sastāvā Žoltoks nolēma spēlēt, jo šogad nenoslēgtā spēlētāju un klubu īpašnieku darba koplīguma dēļ nav sākusies NHL sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!