Foto: EPA/Scanpix/LETA
Zviedrijas vīriešu handbola izlase pirmdien svinēja uzvaru spraigā pasaules čempionāta spēlē.

Zviedrija G apakšgrupas trešajā duelī ar rezultātu 24:23 (9:12) uzveica pasaules čempionāta rīkotājas Ēģiptes izlasi.

Zviedri lielāko daļu mača bija iedzinējos, bet pēdējās 20 minūtēs pārņēma iniciatīvu. Uzvaru nesošo metienu pusotri minūti pirms mača beigām realizēja Līnuss Persons, kurš panāca 24:23.

Ar astoņiem gūtiem vārtiem Persons bija rezultatīvākais Zviedrijas izlasē, bet ēģiptiešiem tikpat guva Mohamads Sanads.

Otrā šīs grupas spēlē Ziemeļmaķedonija, kas čempionātā aizvieto Čehiju, ar rezultātu 32:29 (16:17) uzvarēja Čīli.

G apakšgrupā pirmo vietu ar sešiem punktiem trīs spēlēs izcīnīja Zviedrija, četri punkti bija Ēģiptei, divus iekrāja Ziemeļmaķedonija, bet Čīle palika bešā. Pirmās trīs izlases sasniedza nākamo posmu, bet ceturtās vietas ieguvēja čempionātu turpinās turnīrā par 25. pozīciju.

Ar uzvaru pirmo posmu noslēdza arī Islande, kas F apakšgrupā ar 31:23 (15:10) apspēlēja Maroku. Islandiešiem pa sešiem vārtiem guva Vigo Kristjansons un Olafurs Andress Gudmundsons, bet latviešu izcelsmes handbolists Aleksandrs Pētersons šoreiz neizcēlās.

Vēl šajā grupā Portugāle ar 26:19 (14:9) uzvarēja Alžīriju. Portugālei četrus vārtus guva Pedru Purtela.

Grupā ar sešiem punktiem pirmā bija Portugāle, otro vietu ar četriem punktiem ieņēma Islande, divi punkti bija Alžīrijai, bet Maroka palika bez punktiem.

E grupā grūtu uzvaru svinēja Francija, kas ar 25:24 (14:14) apspēlēja ASV izlases aizstājēju Šveici. Francūžiem septiņus vārtus guva Kentāns Maī, bet šveiciešiem desmitreiz izcēlās Andi Šmids.

Otrajā šīs grupas spēlē Norvēģija ar rezultātu 38:29 (20:17) guva virsroku pār Austriju. Uzvarētājiem deviņus vārtus guva Sanders Sagusens.

Grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Francija, tālāk ar četriem punktiem bija Norvēģija, divus punktus guva Šveice, bet Austrija palika bešā.

Vēl pirmdien Slovēnija ar rezultātu 29:25 (15:15) pieveica Baltkrieviju. Astoņi vārti uzvarētājiem Blaža Janca kontā, bet baltkrieviem septiņus vārtus guva Arcjoms Karaļoks.

Otrā H grupas cīņā Krievijas Handbola federācijas komanda ar 30:26 (15:15) apspēlēja Dienvidkoreju. Krieviem pa pieciem vārtiem guva Dmitrijs Korņevs un Pāvels Andrejevs.

Apakšgrupā pirmo vietu ar pieciem punktiem ieņēma Krievijas Handbola federācijas komanda, četri punkti bija Slovēnijai, trīs punktus guva Baltkrievija, bet Dienvidkoreja palika bez punktiem.

Pēc pirmdienas spēlēm kļuvis zināms divu otrā posma grupu sastāvs. Trešajā grupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Portugālei un Francijai, pa diviem guvušas Islande un Norvēģija, bet bez punktiem nākamo kārtu uzsāks Šveice un Alžīrija. Ceturtajā grupā pirmā ar četriem punktiem ir Zviedrija, trīs punktus iekrājuši Krievijas Handbola federācijas spēlētāji, pa diviem punktiem ir Ēģiptei un Slovēnijai, viens punkts ir Baltkrievijai, bet nulle punktu - Ziemeļmaķedonijai.

Tikmēr turnīrs priekšlaicīgi noslēdzies debitantes Kaboverdes komandai, kas arī uz trešdienas spēli nevarēs nokomplektēt sastāvu ar desmit handbolistiem. Līdz ar to, Urugvajas komandai rītdienas mačā piešķirta tehniskā uzvara ar 10:0, tāpat kā svētdien šādu panākumu bez cīņas guva Vācija.

Pasaules čempionāts handbolā Kairā un tās apkārtnē norisināsies no 13. līdz 31. janvārim. Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Otro posmu sasniegs katras grupas trīs labākās komandas.

Pirms diviem gadiem Dānijā un Vācijā notikušajās meistarsacīkstēs savu pirmo titulu vēsturē izcīnīja dāņi, kuri finālā ar 31:22 uzveica norvēģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!