Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien Delrejbīčas turnīra otrās kārtas mačā atspēlējās no šķietami bezcerīgas situācijas un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas mačā pret mājinieku Semu Kveriju izšķirošajā setā Gulbis ātri nonāca zaudētājos ar 0-4, taču atspēlējās un uzvarēja visā spēlē ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4). Kverijs turnīrā bija izlikts ar trešo numuru un pasaules rangā ieņem 23.vietu. Gulbim, kurš ATP pasaules rangā ieņem 109.vietu, šis bija piektais panākums pēc kārtas, jo turnīru viņš uzsāka no kvalifikācijas.

Tagad ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar vēl vienu kvalifikāciju pārvarējušo tenisistu spāni Danielu Munosu de la Navu, kurš pasaules rangā ieņem 154.vietu. Par kvalifikācijas pārvarēšanu un iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis jau ir ieguvis 57 ieskaites punktus pasaules rangā, taču 45 no tiem Gulbim jāaizstāv, jo pērn arī spēlēja šeit ceturtdaļfinālā.

Diezgan aizraujošā cīņā pirmajā setā Gulbim sestajā geimā bija iespēja paņemt pretinieka servi. Tomēr Kverija daudzās kļūdas Gulbis neizmantoja, un Kerijs uzvarēja šo geimu. Savukārt devītajā geimā jau Gulbis atspēlēja breikbumbu pēc savām kļūdām un tomēr izrāva uzvaru šajā geimā. Tikmēr nākamajā geimā Gulbis ieguva otro breikpointu mačā un šoreiz Kverijs rupji kļūdījās izspēlē, ļaujot Gulbim uzvarēt pirmajā setā ar 6-4.

Otrajā setā Gulbis sāka vairāk kļūdīties, viņa spēle kļuva nestabilāka, ko izmantoja Kverijs. Trešajā geimā Gulbis nenosargāja savu servi, un tas izrādījās izšķirošs brīdis šajā setā. Gulbis bija tuvu savas serves zaudēšanai arī piektajā un septītajā geimos, taču spēja saņemties un atspēlēja breimbumbas. Desmito geimu Gulbis iesāka ar teicamām divām izspēlēm, nākamajā viņam "nolūza" sitiens. Tas, iespējams, Gulbi izsita no koncentrēšanās, un viņš zaudēja nākamajās izspēlēs, zaudējot arī otro setu ar 4-6.

Trešā seta sākums Gulbim bija ļoti neveiksmīgs. Pirmajā geimā Gulbis dusmās sašķaidīja kārtējo raketi, kas gan viņam nepalīdzēja, jo Latvijas tenisists zaudēja savu servi. Trešajā geimā Gulbis vēlreiz zaudēja savu servi, nākamajā geimā par emociju izlādēšanu saņēma soda punktu, taču tas izrādījās lūzuma punkts. Nonācis zaudētājos ar 0-4, Gulbis vienreiz paņēma Kverija servi, tad desmitajā geimā vēlreiz lauza pretinieka servi, izlīdzinot rezultātu 5-5. Nākamos geimus abi tenisisti uzvarēja savu servi, tāpēc uzvarētāju noskaidroja "tie break" izspēlē. 13.geima sākumā tenisisti apmainījās ar mazajiem "breikiem", tad spēlēja punkts punktā. Gulbis panāca 5:3, taču zaudēja savu servi, ļaujot Kverijam pietuvoties līdz 4:5. Tomēr atrisinājums mačā bija ļoti negaidīts – Kverijs pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas, tādējādi Gulbis bez piepūles pēdējās izspēlēs guva uzvaru.

Delrejbīčas turnīrs Gulbim ir viens no ērtākajiem līdzšinējā karjerā. 2010.gadā viņš šeit izcīnīja pirmo ATP turnīru titulu, bet pērn aizcīnījās arī līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!