Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas ATP sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā Ernests Gulbis piektdien pārliecinoši ar 6-1, 6-2 pieveica spāni Roverto Bautistu Agutu un iekļuva pusfinālā.

Lai uzvarētu spāņu tenisistu (62.vieta pasaules rangā), Gulbim bija nepieciešama viena stunda. Tagad pusfinālā Gulbis sestdien spēlēs pret poli Mihalu Pšišezniju, kurš pasaules rangā ieņem 112.vietu. Līdz šim ar poli Gulbis ticies divas reizes un uzvaras dalītas uz pusēm.

Spēlē pret spāni Gulbim ne mirkli neradās problēmas un Bautistam Agutam ne reizi nebija breikbumbas. Gulbis pirajā setā ātri ieguva vadību 5-0 un tad uzvarēja setu ar 6-1, bet otrajā setā pirmo reizi lauza pretinieka servi trešajā geimā, panākot 2-1. Turpinājumā Gulbis joprojām dominēja un bez liekas nervozēšanas iekļuva pusfinālā.

Par iekļūšanu Sanktpēterburgas turnīra pusfinālā Gulbis nopelnījis 90 ieskaites punktus, kas ļaus viņam nākamnedēļ pietuvoties ATP pasaules ranga TOP 30. Ja Gulbis iekļūs turnīra finālā, tad viņš iekļūs starp pasaules 30 labākajiem tenisistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!