Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien pārvarēja Vācijā notiekošo Halles ATP sērijas turnīra pirmo kārtu.

Gulbis pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-3 pārspēja Kipras sportistu Markosu Bagdati, kurš ATP rangā ieņem 40 pozīciju. Atgādinām, ka Gulbis rangā ieņem 38.pozīciju. Otrajā kārtā latvieti sagaida cīņa ar mājinieku Tomiju Hāsu.

Pirmā seta pirmajos geimos abi tenisisti spēlēja ļoti piesardzīgi, tāpēc nebija vērojamas garas izspēles. Punkti tika gūti pateicoties spēcīgajām servēm, un šāda cīņa ritēja līdz septītajam geimam, kad Gulbis lauza Bagdata servi. Viņš ieguva dubulto breikbumbu, un to izmantoja ar pirmo mēģinājumu (4-3). Tad Latvijas sportists otro reizi mačā, izmantojot teicamas serves, "sausā" uzvarēja geimu. Pēc tam latvietis pacīnījās par vēl vienu breiku, tomēr to neizdevās iegūt. Setu latvietis uzvarēja pie savas serves, ar pirmo piegājienu izmantojot dubulto setbumbu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Otro setu Bagdatis iesāka aktīvi un pirmo geimu uzvarēja, Gulbi "atstājot uz nulles". Uzreiz pēc tam latvietim vajadzēja pacīnīties, lai nosargātu savu servi. Ilgā cīņā Bagdatis panāca rezultātu 40:40, tomēr tad Gulbis divas reizes nospēlēja veiksmīgi (1-1). Bagdatis un Gulbis nākamajos četros geimos viegli uzvarēja savas serves. Septītajā geimā Bagdatis nedaudz pastiepa potīti, tomēr viņš savu servi nosargāja, bet nākamajās izspēlēs Kipras sportists darbojās pārliecinošāk un ieguva divas breikbumbas. Pirmo Gulbis atspēlēja ar teicamu servi, bet pēc tam izsita autā, nonākot iedzinējos setā ar 3-5. Pēc zaudētās serves, Gulbis lauza raketi. Bagdatis setu noslēdza ar vēl vienu breiku.

Izšķirošais sets sākās ar abu sportistu gūtiem punktiem pie savām servēm, bet trešajā geimā Bagdatis sāka spēlēt teicami, iegūstot trīskāršo breikbumbu. Gulbis prata atspēlēties, un turpinājās saspringta cīņa. Latvietim savu servi tomēr izdevās nosargāt ar divām teicamām izspēlēm. Pēc tam Latvijas sportists lauza pretinieka servi. Gulbis geimā atspēlējās no 0:40, un pie 40:40 kiprietis divas reizes pēc kārtas kļūdījās (3-1).

Turpinājumā abi sportisti pārliecinoši darbojās pie savām servēm, savukārt pēc tam Gulbis pie pretinieka serves ieguva trīs mačbumbas, tomēr kiprietis tās ātri atspēlēja un neļāva latvietim vēl svinēt uzvaru mačā. Nākamajā geimā servējot Gulbis svinēja uzvaru.

Līdz ar to Gulbis zālāja sezonu sācis ar uzvaru. Tikmēr Bagdatim tā bija devītā neveiksme pēc kārtas.

Šī bija abu tenisistu sestā tikšanās reize un Gulbim šī ir otrā uzvara pār Bagdati. Līdz šim vienīgo reizi viņam kiprieti izdevies uzvarēt 2010.gada Romas "Masters" sērijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!