Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Kanādā notiekošā prestižā Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra jeb "Rogers Cup" vienspēļu sacensību ceturtdaļfināla mačā piektdien piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret kanādieti Milošu Raoniču.

Latvietis gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā zaudēja pasaules 13.raketei Raoničam ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-4, 4-6.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, taču, pateicoties iekļūšanai ceturtdaļfinālā un nopelnītajiem 180 reitinga punktiem, nākamnedēļ latvietis pacelsies par vairākām vietām augstāk.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Cīņu pret Raoniču ar servi uzsāka Gulbis, kuram to izdevās pārvērst uzvarā arī visā geimā, bet tad ar to pašu atbildēja Raoničs. Turpinājumā abi tenisisti bija pārāki pie savām servēm, taču piektajā geimā Raoničs izlīdzināja rezultātu 40:40 un bija tuvu, lai lauztu Gulbja servi, taču nesekmīgi. Septītajā geimā Gulbis pie savas serves, rezultātam esot 40:0, pieļāva divas kļūdas, taču latvietim izdevās noslēgt geimu ar uzvaru un panākt setā 4-3. Raoničs šajā mačā izcēlās ar labu servi, ko varēja novērot arī devītajā geimā, no 0:15 pēc savas kļūdas gūstot četrus punktus pēc kārtas un izlīdzinot rezultātu 4-4, tomēr arī latvietim neklājās sliktāk, kad nākamajā geimā viņš panāca 40:0 un pēc pretinieka kļūdas, kurš izsita bumbiņu autā, uzvarēja geimā.

Turpinājumā pie savas serves atkal labāks bija Raonicš, bet pēc tam - Gulbis, nodrošinot vismaz taibreiku. 12.geimā spraigā duelī pirmo reizi izdevās iegūt breikbumbu, kas vienlaikus bija arī setbumba, taču kanādietim izdevās to atspēlēt. Pēc tam Gulbis vēlreiz panāca setbumbu, tomēr atkal Raoničs prata to atspēlēt. Pēcāk Latvijas tenisista sāncensis guva divus punktus pēc kārtas, uzvarot geimā un izlīdzinot rezultātu setā - 6-6. Līdz ar to bija jāspēlē taibreiks.

Tā sākumā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Raoničs, panākot 4:0 sev par labu. Gulbim izdevās vienu punktu atgūt, bet pēc tam atkal pārāk izrādījās Raoničs. Pēc šī punkta Gulbis triec savu raketi pret zemi. Turpinājumā abi tenisisti apmainījās ar punktiem, bet taibreikā ar 7:3 uzvarēja Raoničs.

Otrā seta sākumā Gulbis kļuva par pirmo no abiem tenisistiem, kam izdevās lauzt pretinieka servi. Arī nākamajā geimā Gulbis pie savas serves nospēlēja pārliecinoši, turklāt pēc tam latvietis sīksti cīnījās (30:30), kad servēja Raoničs, taču otro reizi pēc kārtas Latvijas labākajam tenisistam servi neizdevās lauzt. Turpinājumā abi tenisisti guva uzvaras geimos pie savas serves. Seta desmitais geims iesākās ar Gulbja servi, taču Raoničam sīvā cīņā izdevās tikt pie breikbumas, tomēr latvietis ar teicamu servi to atspēlēja. Pēc tam Gulbis pieļauj dubultkļūdu un uzdāvināja vēl vienu breikbumbu pretiniekam, taču arī to latviešu tenisists atspēlēja, bet pēc tam guva divus punktus pēc kārtas un uzvarēja otro setu ar 6-4.

Trešā seta pirmajā geimā Gulbim izdodas atspēlēt trīs punktus pie Raoniča serves un no 0:40 panākt 40:40, pēc ilgas spēkošanās latvietis tiek pie breikbumbas, tomēr to neizdodas realizēt un pēcāk kanādietis uzvar pirmajā geimā. Turpmākajos geimos abi tenisisti bija pārāki pie savām servēm, tomēr ceturtajā geimā Gulbis servējot pieļāva trīs dubultkļūdas pēc kārtas, kā rezultātā kanādietis ieguva trīs breikbumbas. Pirmo no tām latvietis atspēlēja, taču pēc tam atkal pieļāva dubultkļūdu, zaudējot geimu un ļaujot Raoničam izšķirošajā setā izvirzīties vadībā ar 3-1. Pēc tam Gulbis kanādieša kļūdu dēļ arī tika pie trim breikbumbām, no kurām izmantoja pirmo, savukārt turpinājumā latvietis bija pārāks pie savas serves un panāca izlīdzinājumu 3-3. Nākamajos divos geimos sportisti uzvarēja pie savas serves, taču devītajā latvietis tika pie breikbumbas (40:30), tomēr to Raoničs pēc teicamas serves atspēlējā un pēcāk uzvarēja arī geimu, nonākot viena uzvarēta geima attālumā no triumfa mačā. Tajā kanādietis ļoti sīvā duelī tomēr tika pie mačbumbas, ko arī izmantoja un uzvarēja visā mačā.

Šī bija ceturtā reize, kad abi sportisti tikās savā starpā, un visās uzvarējis Raoničs.

Kā ziņots, ceļā uz ceturtdaļfinālu Gulbis ceturtdien trešās kārtas mačā ar 6-4, 6-3 uzvarēja pasaules ranga vicelīderi Endiju Mareju no Lielbritānijas, kurš ir šīgada Vimbldonas turnīra uzvarētājs un pērnā gada olimpiskais čempions. Latvietim šī bija pirmā uzvara karjerā pret Mareju, kā arī trešais panākums pret ATP ranga pirmā piecinieka pārstāvjiem.

Pirms tam sacensību pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu. Latvietim šis bija pirmais mačs gandrīz trīs nedēļu laikā. Savukārt otrās kārta cīņā Latvijas labākais tenisists bija pārāks pār ATP ranga 16.vietas īpašnieku itāli Fabio Fonjīni, kuru Gulbis pieveica ar 6-3, 1-6, 6-1.

"Masters 1000" sērijas turnīru ceturtdaļfinālā latvietis iekļuvis trešo reizi karjerā, bet reizi viņam padevies tikt arī līdz pusfinālam - 2010.gadā Romā. Gulbja kontā pašlaik ir trīs ATP tituli, kas iegūti 2010. un 2013.gada Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kā arī 2011.gada Losandželosas "ATP World Tour 250" turnīrā.

Mēneša beigās Ņujorkā startēs gada ceturtais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!