Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien otro reizi karjerā triumfēja Delrejbīčas ATP sērijas turnīrā, un izcīnīja savu trešo ATP sērijas turnīru titulu.

Turnīra finālā Gulbis ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-3  pārspēja Francijas tenisistu Eduāru Rožē-Vaselinu, kurš pasaules rangā ir 105.pozīcijā. Gulbim, kurš ATP pasaules rangā ieņem 109.vietu, šis bija astotais panākums pēc kārtas, jo turnīru viņš uzsāka no kvalifikācijas.

2010.gadā viņš Delrejbīčā izcīnīja pirmo ATP turnīru titulu. Gulbis savā karjerā ir piedalījies trīs ATP sērijas turnīru finālos un visos viņš izcīnījis uzvaras.


     

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Maču ļoti veiksmīgi iesāka Gulbis, gūstot punktu pie savas serves un nākamajā geimā iegūstot trīskāršo breikbumbu. Pretinieka servi latvietis lauza ar otro piegājienu, un arī trešo geimu Gulbis iesāka pārliecinoši, tomēr tad pieļāva vairākas kļūdas un francūzis labi nospēlēja pie tīkla, tādējādi atspēlējot breiku. Nākamajās izspēlēs abi punktus guva pie savām servēm, bet astotajā geimā Rožē-Vaselinam izdevās vēlreiz lauzt Gulbja servi (5-4). Turpinājumā saspringtā cīņā Gulbis zaudēto breiku atguva, un vēlāk abiem tenisistiem nācās spēlēt taibreiku. Tajā Gulbis izvirzījās vadībā ar 4:1 un šo pārsvaru nosargā, setā uzvarot ar 7-6 (7:3).

Otro setu Rožē-Vaselins iesāka ar "sauso" geimu, bet pēc veiksmīgā otrā geima sākuma Gulbim tomēr nācās pacīnīties par punktu, un to viņam izdevās iegūt. Gulbis pēc brīža bija ļoti tuvu breikam, bet francūzim izdevās izglābās. Septītajā geimā latvietis izcēlās ar labām izspēlēm, bet ar perfektu saīsināto sitienu beidzot lauza pretinieka servi (4-3). Nākamajā geimā Gulbis veiksmīgi nospēlēja pie savas serves, un pēc tam, vēlreiz laužot pretinieka servi, izcīnīja uzvaru turnīrā.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu un uzvaru turnīrā Gulbis ir nopelnījis 262 ATP ranga punktus, un pirmdien viņš atgriezīsies ranga pirmajā simtniekā. Tāpat viņš saņēma 78 000 dolāru (41 886 latu) lielu prēmiju.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 6-1, 6-4 uzvarēja amerikāni Džeimsu Bleiku, otrajā kārtā ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4) fantastiskā cīņā uzvarēja turnīra trešo raketi Semu Kveriju no ASV, bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-4 apspēlēja spāni Danielu Munjosu de la Navu. Savukārt pusfinālā viņš dramatiskā cīņā ar  6-3, 4-6, 7-6 (7:2) pieveica turnīrā ar otro numuru izlikto vācieti Tomiju Hāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!