Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Delrejbīčas ATP sērijas turnīrā otrdien izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un pārvarēja pamatsacensību pirmo posmu.

Pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-1, 6-4 stundas un 12 minūšu ilgā cīņā pārspēja ATP ranga 99.raketi Džeimsu Bleiku no ASV. Savukārt Gulbis rangā ir 109.pozīcijā

Spēles pirmā seta pirmajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi un turpinājumā nosargāju savu, izvirzoties vadībā ar 2-0. Trešajā geimā viņš vēlreiz nobreikoja Bleiku, bet amerikānis pēc tam guva punktu pie Gulbja serves. Tomēr latvietis turpinājumā bija pārāks, uzvarēja nākos trīs geimus un setu uzvarēja ar 6-1.

Otrā seta sākumā abi tenisisti guva punktus pie savām servēm, bet piektajā geimā Bleikam izdevās lauzt latvieša servi un pirmo reizi šajā mačā izvirzīties vadībā (2-3). Tomēr turpinājumā Gulbis uzvarēja nākamajos trīs geimos, bet, servējot par uzvaru mačā, latvietis zaudēja punktu un Bleiks turpināja cīņu. Gulbis rokas nenolaida un pie pretinieka serves nopelnīja divas mačbumbas, un ar otro piegājienu to izmantoja, svinot uzvaru.

Nākamajā kārtā būs jāspēkojas ar vēl vienu amerikāni Semu Kveriju, kurš ATP rangā ir 23.vietā un turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Atgādinām, ka Gulbis šo turnīru sāka no kvalifikācijas, kur izcīnīja trīs uzvaras.

Delrejbīčas turnīrs Gulbim līdz šim ir bijis veiksmīgs. 2010.gadā viņš šeit izcīnīja savu pirmo titulu ATP sērijas turnīros, bet pērn tika līdz ceturtdaļfinālam. Tādējādi Gulbim šogad turnīrā jāaizstāv 45 ranga punkti. Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis ieguvis 20 ranga punktus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!