Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien iekļuva Nicas ATP 250 punktu turnīra finālā, un pirmo reizi karjerā spēlēs māla seguma turnīra izšķirošajā spēlē.

Nicas turnīra pusfinālā ar otro numuru izliktais Gulbis 70 minūšu ilgā cīņā pārliecinoši ar 6-0, 6-3 pieveica spāni Alvertu Montanjesu, kurš pirms gada palika nepārspēts Nicā. Tagad finālā sestdien Gulbis spēlēs pret argentīnieti Federiko Delbonisu (septītais numurs), kurš pusfinālā ar 6-2, 6-4 uzvarēja francūzi Žilu Simonu (ceturtais numurs).

Gulbis pirmajā setā nedeva spānim nekādas iespējas, uzvarot "sausajā" ar 6-0 27 minūšu ilgā cīņā. Otrajā setā Gulbis ātri izvirzījās vadībā ar 3-0, taču tad uz brīdi atļāvās vaļības, ko izmantoja spānis, izlīdzinot rezultātu 3-3. Tomēr Gulbis turpinājumā atsāka drošāk spēlēt, paņēma Montanjesa serves geimu un uzvarēja nākamo geimu, triumfējot mačā.

Gulbis sesto reizi spēlēs kāda turnīra finālā, un līdz šim viņš visos finālos ir uzvarējis. Šogad Gulbis otro reizi spēlēs finālā, februārī viņš triumfēja Marseļas 250 punktu turnīrā.

Nicas turnīrs Gulbim ir kā "ģenerālmēģinājums" pirms sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta, kas sāksies jau svētdien. "French Open" sacensībās Gulbis būs izlikts ar 18.numuru un pirmajā kārtā tiksies ar poli Lukošu Kubotu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!