Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien pusfinālā izstājās no Francijas atklātā tenisa čempionāta.

Pusfināla spēlē ar 18.numuru izliktais Gulbis ar rezultātu 3-6, 3-6, 6-3, 3-6 piekāpās turnīra otrajai raketei Novākam Džokovičam no Serbijas.

Gulbis Francijas "Grand Slam" turnīrā ieguva 720 ranga punktus, kas nākamajā nedēļā ļaus viņam pirmo reizi karjerā ielauzties ATP ranga labāko desmitniekā.

Cīņa sākās līdzīgā cīņā, bet Gulbis ceturtajā geimā ieguva divas breikbumas, taču tās nespēja izmantot. Jau nākamajā geimā breika iespēja bija Džokovičam, bet Gulbis trīs reizes prata aizsargāties, bet ar ceturto piegājienu serbs lauza latvieša servi. Latvijas tenisists vēlāk vēlreiz zaudēja savas serves geimu un zaudēja pirmo setu.

Otrajā setā abi tenisisti ilgāku laiku veiksmīgi darbojās pie savām servēm, bet astotajā geimā Džokovičs ieguva iespēju lauzt latvieša servi un to arī izdarīja. Gulbis mēģināja pacīnīties par atspēlēšanos, tomēr arī šoreiz pietrūka.

Latvietim šajā mačā bija problēmas ar muguru, tomēr tās netraucēja trešā setā. Seta otrajā geimā Gulbis pirmoreiz pēc ilga pārtraukuma ieguva breikbumbu, ko nespēja izmantot. Sestajā geimā, kas ilga gandrīz desmit minūtes, latvietis atspēlējās no 0:40 un ieguva divas breikbumbas, tomēr atkal Džokovičs ikreiz atspēlējās, rezultātam kļūstot 3-3. Astotajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi, panākot ceturto setu.

Gulbis ceturtā seta sākumā zaudēja savu servi, taču uzreiz spēja atspēlēties. Smagā cīņas turpinājumā sportisti veiksmīgi darbojās pie savām servēm, līdz brīdim, kad astotajā geimā Džokovičs atspēlējās un ieguva breika pārsvaru. Gulbis vairs nespēja pagarināt spēli un piedzīvoja zaudējumu.

Gulbis kādā no "Grand Slam" turnīra fināliem spēlēja pirmo reizi karjerā. Pēc šī mača viņam pārtrūka deviņu uzvaru sērija.

Gulbim un Džokovičam šī bija sestā tikšanās reizes, un latvietis uzvarējis tikai reizi.

Otrā pusfinālā spēkosies spānis Rafaels Nadals un brits Endijs Marejs.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur atrodams detalizētāks mača apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!