Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis saņēmis īpašo uzaicinājumu jeb "wild card" dalībai nākamajā nedēļā Francijas pilsētā Marseļā gaidāmā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensībās, vēsta organizatori.

Gulbis, kurš jaunākajā ATP rangā atrodas 132.vietā, turnīrā varēs startēt no pamatsacensību pirmās kārtas, neaizvadot kvalifikāciju. Šādu pašu uzaicinājumu saņēmuši arī mājinieki Gaels Monfiss un vien 18 gadus vecais Luka Pojē.

Marseļas turnīrs risināsies no 18. līdz 24.februārim, bet tā kopējais balvu fonds ir 528 135 eiro (371 175 lati).

Kā zināms, šonedēļ notikušajā prestižajā Nīderlandes pilsētas Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā Gulbis piedzīvoja zaudējumu sacensību otrajā kārtā, kad ar rezultātu 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās pazīstamajam argentīnietim Huanam Martinam del Potro, kurš bija izlikts ar otro numuru.

Latvijas tenisists šo turnīru uzsāka no kvalifikācijas, kurā sestdien ar 6-3, 6-4 uzvarēja ukraini Serhiju Stahovski, bet svētdien ar 6-1, 6-4 pārspēja arī vācieti Tobiasu Kamki, kurš bija izlikts ar otro numuru. Savukārt pamatsacensību pirmajā kārtā viņš pārliecinoši ar 6-2, 6-1 pieveica mājinieku Robinu Hāsi.

Gulbim šis bija pirmais starts ATP turnīros šosezon. Sezonu viņš sāka ar diviem "Challenger" sērijas turnīriem un dalību Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas cīņā, kurā Latvija viesos pārspēja Tunisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!