Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien izstājās no Roterdamas ATP sērijas turnīra, otrās kārtas mačā sīvā cīņā piekāpjoties sacensību otrajam  numuram, pasaules septītajai raketei Huanam Martinam del Potro.

100 minūšu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 6-7 (5:7), 3-6.

Pirmajā setā visos geimos ritēja līdzīga cīņa. Tikai reizi iespēju paņemt pretinieku servi pirmajā setā ieguva del Potro, taču Gulbis to pretiniekam neļāva, bet pašam Latvijas tenisistam "brekpunkti" pirmajā setā nebija. "Tie Break" izspēles sākumā tenisisti paņēma pretinieka serves, bet geima izskaņā izšķirošā brīdī del Potro bija pārāks, uzvarot setu ar 7-6 (7:5).

Otrajā setā Gulbim septītajā geimā bija iespēja lauzt pretinieka servi, taču paša kļūdas to neļāva. Savukārt del Potro nākamajā geimā savu iespēju izmantoja un paņēma Gulbja servi, bet nākamajā geimā uzvarēja savu servi un līdz ar to svinēja panākumu mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja lasītājiem šīs spēles teksta tiešraidi.

Atgādinām, ka Gulbis turnīru Roterdamā uzsāka no kvalifikācijas, kurā uzvarēja divās spēlēs un iekļuva pamatsacensībās, bet tad uzvarēja arī pirmās kārtas mačā. Par kvalifikācijas un pamatturnīra pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 65 ieskaites punktus, kas ļaus ATP jaunākajā rangā pietuvoties labāko simtniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!