Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas šautriņu metējs Madars Razma ceturtdien Dortmundē, piedzīvojot debiju Profesionālās Dartu korporācijas (PDC) Eiropas čempionātā, nepārvarēja sacensību pirmo kārtu.

Sacenšoties līdz sešiem uzvarētiem legiem, Razma ar rezultātu 3-6 zaudēja nīderlandietim Dirkam van Deivenbodem.

Razma PDC pasaules rangā ieņem 36.vietu, bet van Deivenbode ir reitinga 16.numurs.

Jau otrajā legā van Deivenbode atzīmējās ar diviem 140 punktu gājieniem un ar breiku panāca 2-0. Trešajā legā Razma ar 140 punktu gājienu panāca "checkout" uz 43 punktiem, kamēr van Deivenbode nespēja nodzēst 40 punktus, kas latvietim ļāva izlīdzināt rezultātu - 2-2.

Piektajā legā nīderlandietis pirmo reizi mačā izpildīja 180 punktu vērtu gājienu un atgriezās vadībā un nākamajā ar breiku panāca jau 4-2. Septītajā legā abi šautriņu metēji apmainījās 180 punktu gājieniem, bet beigās pretinieks nenodzēsa 45 punktus un Razma panāca 3-4. Turpinājumā van Deivenbode ar 180 un 140 punktu gājieniem pārliecinoši uzarēja un vēlāk devītajā legā noslēdza cīņu - 6-3.

Razma Eiropas meistarsacīkstēs startēja pirmo reizi karjerā.

Eiropas čempionātā 32 šautriņu metēji cīnās par pusmiljonu Lielbritānijas mārciņu lielu balvu fondu, uzvarētājam nopelnot 120 000 mārciņu. Par dalību pirmajā kārtā Razma nopelnīja 6000 mārciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!