Foto: F64
Latvijas regbija klubs "Livonia", balstoties uz informāciju par izšķērdīgu Latvijas valsts finansējuma izmantošanu Latvijas Regbija federācijā (LRF), aicina organizēt ārkārtas LRF biedru sapulci, kurā tiktu izteikta neuzticība federācijas vadībai, uzsvērts kluba atklātā vēstulē.

Kluba prezidenta Vigo Valdava un viceprezidenta Arņa Arbeitera vārdos parakstītajā vēstulē uzsvērts, ka "Livonia" vēlas lemt par LRF valdes rīcību 2019. un 2020. gadu laikā.

"Esam saņēmuši ziņas, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija ierosinājusi pārskatīt LRF piešķirtā valsts finansējuma apmēru sakarā ar aizdomām par tā negodprātīgu un izšķērdīgu izlietojumu 2019. un 2020. gadā," uzsvērts vēstulē.

"Vienlaicīgi šo gadu laikā ir sistēmiskie veikti daudzi pārkāpumi, un fiksēti ētikas trūkumi ikdienas darbībā, kas jau būtiski apdraud LRF un visas Latvijas regbija sporta sabiedrības reputāciju," uzskata "Livonia".

Tāpat vēstulē uzsvērts, ka LRF prezidents Aivars Pilenieks nepamatoti tiesā vērsies pret bijušo organizācijas prezidentu Aleksandru Zumentu. "Livonia" vadība uzskata, ka prezidents tādējādi pārkāpis likumu un organizācijas statūtus, bet rīcību veicis aiz naida.

"Tiesvedību pret bijušo LRF prezidentu A. Zumentu visas LRF vārdā uzsācis LRF prezidents A. Pilenieks, neievērojot likumā un LRF statūtos noteikto kompetenci un procedūru, jo šādu lēmumu varēja pieņemt vienīgi biedru sapulce, kurā par to balsotu LRF biedri," raksta Valdavs.

Brīdinot, ka LRF šādi izšķērdē federācijas līdzekļus, klubs aicina citus LRF biedrus pievienoties, lai atbilstoši LRF statūtu 5.4. punktam sasauktu ārkārtas LRF biedru sapulci, kurā tiktu izteikta neuzticība LRF vadībai.

Latvijas Regbija federāciju veido 28 biedri, liecina LRF mājaslapa. Federāciju kopš 2018. gada 6. jūnija biedru sapulces vada Pilenieks, kurš amatā aizstāja Zumentu. Tiesa, bijušais biedrības vadītājs amatu atstāja 2018. gada pavasarī, LRF pusotru mēnesi strādājot bez prezidenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!