Par 2015. gada Pasaules kausa ieguvēju sestdien, 31. oktobrī, kļuva Jaunzēlandes regbija izlase, kas Londonā aizraujošā finālā nosargāja pārsvaru un ar 34:17 pieveica Austrāliju.

"All Blacks" tādējādi kļuvuši par pirmajiem, kas aizstāv izcīnīto titulu, kā arī Jaunzēlande ir pirmā trīskārtējā Pasaules kausa ieguvēja.

Tādējādi "All Blacks" kapteinis Ričijs Mako kļuvis par pirmo kapteini, kurš divas reizes cēlis virs galvas prestižo Veba Elisa kausu.

Vienlaikus Jaunzēlande apliecināja savu dominanci pār saviem kaimiņiem austrāliešiem. Pēc iepriekšējā Pasaules kausa šī bija 12. savstarpējā spēle, bet austrālieši spējuši uzvarēt tikai vienreiz un vēl divas reizes nmačos fiksēts neizšķirts.

Pimais puslaiks aizritēja nervozā cīņā ar "All Blacks" pārsvaru, punktus gūstot abu komandu desmitajiem numuriem Danielam Kārteram un Bernardam Folijam. Puslaika pēdējā minūtē, kad rezultāts bija 9:3, Jaunzēlandes kārtējais uzbrukums noslēdzās ar Nehes Milnera-Skadera piezemējumu (16:3). Jaunzelande apliecināja, ka tā ir sevišķi bīstama ne tikai pirmā puslaika pēdējās, bet arī otrā puslaika pirmajās minūtēs. To vēleiz apliecināja Ma'a Nonu piezemējums otrā puslaika sākumā (21:3).

Spēles gaitu radikāli mainīja Jaunzēlandes fulbeka Bena Smita saņemtā dzeltenā kartiņa 52. minūtē par bīstamu spēli. Austrālieši vairākumu realizēja nekavējoties, jau pirmajā uzbrukumā austrāliešu molu ar piezemējumu noslēdza Deivids Pokoks (). Austrālija pārņēma iniciatīvu un jaunzēlandiešu pārsvaru pavisam slidenu padarīja Tevita Kuridrani, kurš rezultatīvi noslēdza austrāliešu ātro uzbrukumu (21:17).

Taču Jaunzēlandes veterāni pierādīja, ka stresa brīdī spēj saglabāt vēsu prātu. Pakāpeniski spēle tika pārnesta pretinieku laukuma pusē, un Kārters izšķirošā brīdī trāpīja fantastisku dropsitienu, kas arī kļuva par vienu no izšķirošajiem brīžiem mačā (). Vēl pēc brīža viņš no laukuma centra trāpīja soda sitienu (27:17), tādējādi jaunzēlandieši spēja pārciest austrāliešu sacelto vētru.

Spēles beigās revanšējās grēkāzis Bens Smits, kura raidīto bumbu uztvēra uz maiņu iznākušais Bodens Barets, netraucēti ienesa piezemējumu un nodrošināja Jaunzēlandei čempionu titulu ().

Triumfs finālspēlē bija atbilstošs karjeras noslēgums Jaunzēlandes izlasē 10. numuram Danielam Kārteram, kurš turpmāk spēlēs Francijas klubā "Racing 92", kā arī tādiem veterāniem kā Ma'a Nonu, Konrādam Smitam, Kevinam Mealamu un Tonijam Vudkokam, kurš gan savainojuma dēļ finālā nespēlēja.

Nākamais Pasaules kausa kausa finālturnīrs 2019. gadā risināsies Japānā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!