Foto: LETA
Uzņēmumu reģistrā oficiāli apstiprinātas izmaiņas Latvijas Regbija federācijā, līdz ar to par organizācijas jauno prezidentu kļuvis Aivars Pilenieks.

6. jūnijā bija izsludināta LRF biedru kārtējā pilnsapulce, kurā bija jāievēl jaunā vadība. Tomēr iepriekšējā dienā LRF valde lēma pārcelt biedru kopsapulci uz 27. jūniju. Lēmums par kopsapulces pārcelšanu bija pieņemts pēc konsultācijām ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) juristu, jo LRF prezidenta amata kandidāts Pilenieks sācis tiesvedību pret federāciju.

Tomēr 6. jūnija vakarā LRF biedru sapulce notika, uz to ieradās pietiekams skaits biedru, un par LRF prezidentu ievēlēja Pilenieku. Savukārt valdē vēl ievēlēti Māris Zeltiņš un Aigars Ameters.

Sākotnēji UR izmaiņas nefiksēja, jo dokumenti nebija atbilstoši noformēti. Tagad UR apstiprinājis izmaiņas, līdz ar to par LRF prezidentu kļuvis Pilenieks.

Atgādinām, ka ilgstoši LRF valda nesaskaņas un tās organizatoriskā darbība pašā regbija sabiedrībā tika vērtēta kā haotiska. Beidzoties pilnvaru termiņam, pavasarī amatu atstāja tās prezidents Aleksandrs Zuments, bet 11. maijā biedri nespēja ievēlēt jauno prezidentu. Tādējādi pusotru mēnesi organizācija darbojās bez sava prezidenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!