Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien un svētdien Horvātijā risinājās Eiropas čempionāts B divīzijā regbijā 7 sieviešu komandām, kurā startēja arī Latvijas meitenes, izcīnot ceturto vietu.

C apakšgrupā sacensību pirmajā dienā Latvijas izlase ar 43:0 uzvarēja Serbiju un ar 29:0 Austriju, bet pēc tam ar 12:24 piekāpās Izraēlai, tomēr kvalificējās ceturtdaļfinālam kā labākā otrās vietas ieguvēja no trim grupām. Savukārt svētdien ceturtdaļfinālā Latvija ar 22:12 pieveica Maltu, bet pusfinālā ar 10:15 piekāpās Dānijai. Pēc tam atlika cīņa par trešo vietu ar laukuma saimniecēm horvātietēm, kurā mūsu septiņnieces sīvā cīņā zaudēja papildlaikā ar 10:15.

Par B divīzijas uzvarētājām kļuva dānietes, kas finālā ar 27:19 uzvarēja Izraēlu, iegūstot vienīgo ceļazīmi no šīs grupas uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvlifikācijas turnīru. Sacensībās kopumā piedalījās 12 vienības. Jāpiebilst, ka arī pagājušajā gadā B divīzijas turnīrā Viļņā Latvija palika ceturtajā vietā.

Latvijas izlases menedžeris Dins Sirsniņš:
– Visas turnīra komandas savstarpēji bija labi pazīstamas, un ne ar ko īpaši pārsteigt viena otru nevarēja. Domāju, ka caurmērā viss noritēja korekti, lai gan sacensību organizācija bija stipri zem vidēja līmeņa. Pirmajā dienā vēl turklāt visu sajauca stiprais lietus, kura dēļ spēles aizkavējās par stundu. Citādi – sacensībās kā jau sacensībās. Vienu tiesnešu kļūdu gan nevaru nepieminēt. Tas bija pusfināla mačā pret vēlāko uzvarētāju Dāniju, kuru zaudējām ar 10:15. Dānietes pēdējo piezemējumu izdarīja acīmredzami pirms tam izkāpjot pāri laukuma sānu līnijai. Vajadzēja būt mūsu autam, bet sanāca mīnus pieci... Ja tieneši būtu acīgāki, būtu papildlaiks, un nevar vēl zināt, kā viss beigtos. Papildlaiks bija spēlē par trešo vietu pret Horvātiju, taču te neko pārmest nevienam nevaru – laukuma saimnieces uzvarēja pelnīti, lai gan tādās reizēs mēdz teikt, ka laukuma saimniekiem pat savas sienas palīdz... Kopumā vērtējot, uzskatu, ka meitenes nospēlēja labi, ar viņu sniegumu esmu apmierināts. Uzvarētājām dānietēm zaudējām ar vismazāko starpību no visām viņu citām spēlēm. Jāsecina, ka sportiskā veiksme diemžēl šoreiz nebija mūsu sabiedrotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!