Foto: LETA
Par Latvijas čempioniem regbijā 7 nedēļas nogalē kļuva RFC "Livonia" pirmā komanda "Baltic XL/Livonia", tomēr trīs citas komandas paudušas sašutumu par iznākumu un iesniegušas protestu.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā jūnija sākumā ierastais divu spēcīgāko komandu - "Baltic XL/Livonia" un "Stats serviss/Miesnieki" – duelis bija jau pusfinālā, kurā pārāki bija "miesnieki", vēlāk uzvarot arī posmā. Savukārt "livonieši" pirmajā posmā bija trešie, tādējādi apgrūtinot sev cerības uz Latvijas čempionu titulu.

Nepilnu diennakti pirms otrā posma, kas nedēļas nogalē notika Upesciemā, "miesnieki" atsauca savas otrās komandas "ĶNSS/Miesnieki" dalību, aizbildinoties ar sastāva komplektācijas problēmām. Savukārt "Livonia" posmā startēja ar trīs komandām, no kurām spēcīgākajai "Baltic XL/Livonia" bija nepieciešams uzvarēt, lai triumfētu arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Lai nodrošinātu uzvaru kopvērtējumā, "livoniešiem" bija arī jācer uz "miesnieku" neveiksmi un netikšanu finālā.

Priekšsacīkstēs pēdējā kārtā apakšgrupā savā starpā bija jātiekas "Baltic XL/Livonia" un "livoniešu" trešajai komandai "Garkalne/Livonia". Tomēr mačs nenotika, abām komandām neizejot laukumā, par ko vienībām tika piešķirts tehniskais zaudējums.

"Baltic XL/Livonia" tas ļāva pusfinālā tikties ar saviem sīvākajiem konkurentiem "Stats serviss/Miesnieki", kurus "livonieši" pieveica ar 22:0. Otrajā pusfinālā "livoniešu" otrā komanda "Baltic Zinc Technics/Livonia" ar 17:12 pieveica "Eži/Ek sistēmas", bet lielajā finālā RFC "Livonia" divu komandu duelī pirmā vienība bija pārāka ar 48:0.

Tā kā divu posmu kopvērtējumā gan "Baltic XL/Livonia", gan "Stats serviss/Ķekava" bija vienāds punktu skaits, tad, lai noteiktu Latvijas čempionu, talkā nācās ņemt nolikuma punktu par savstarpējās spēlēs izdarītajiem piezemējumiem. Šajā rādītājā "livonieši' uzvarēja ar 6:4, kas arī ļāva triumfēt Latvijas čempionātā.

Tomēr ar "Livonia" rīcību, kluba divām komandām nedodoties laukumā priekšsacīkšu spēlē, neapmierinātību pauduši "miesnieki", "Eži/Ek sistēmas" un "Halipapa/Jūrmalas SS" vienības, iesniedzot protestu. Turklāt jūrmalnieki, būdami neapmierināti ar notiekošo, neizgāja laukumā spēlē par piekto vietu pret "Livonia" trešo komandu "Garkalne/Livonia". "Livonia" klubs savu soli gan pamatoja ar spēlētāju gūtajiem savainojumiem un vēlmi koncentrēties izšķirošajām cīņām Upesciemā.

Visticamāk, Latvijas regbija federācija (LRF) tuvākajā laikā skatīs jautājumu par Upesciemā notikušajām sacensībām un iesniegto protestu. Savukārt protesta iesniedzēji plāno vērsties arī policijā, jo uzskata, ka ir notikusi manipulēšana ar spēļu rezultātiem, kas Latvijā ir krimināli sodāma rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!