Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2019. gada Pasaules kausa ieguvējiem sestdien, 2. novembrī, Japānā kļuva DĀR regbija izlase, kas trešo reizi izcīnīja prestižo Veba Elisa trofeju.

Finālā DĀR regbisti ar 32:12 pieveica Angliju. DĀR līdz ar to izlīdzinājusies ar Jaunzēlandi jeb "All Blacks", kuriem arī ir trīs tituli.

DĀR regbisti Pasaules kausā triumfē ar 12 gadu intervālu. Pirmo reizi DĀR regbisti to paveica 1995. gadā, pēc tam 2007. gadā un tagad trešo reizi - 2019. gadā.

DĀR regbisti ir pirmie Pasaules kausa vēsturē, kuriem izdevies triumfēt, lai gan turnīru sāka ar zaudējumu. Pasaules kausa otrajā dienā DĀR ar 13:23 zaudēja "All Blacks", bet turpinājumā guva uzvaras visos mačos un tika pie trofejas.

Pirmajā puslaikā, apmainoties soda sitieniem, DĀR ieguva sešu punktu pārsvaru 12:6. DĀR visus punktus ar sodiem guva Andrē Polārs, bet angļiem punkti Ouenam Farelam. Otrajā puslaikā pirmajā daļā komandas turpināja gūt punktus ar sodiem (joprojām izcēlās Polārs un Farels), bet DĀR spēja saglabāt drošu pārsvaru. 67. minūtē angļi izlaida DĀR uzbrukumu, pirmo piezemējumu spēlē izdarīja Makazole Mapimpi, bet Polārs ar realizāciju panāca 25:12. Punktu DĀR uzvarai pielika ātrais Česlins Kolbe, un Polārs ar realizāciju panāca 32:12.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!