Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par 2019. gada Pasaules kausa otrajiem finālistiem svētdien, 27. oktobrī, kļuva DĀR regbisti, tādējādi izjaucot potenciālo Liebritānijas finālu.

Pusfinālā DĀR regbija izlase spraigā cīņā ar 19:16 (9:6) pieveica Velsas valstsvienību, un tagad nākamajā sestdienā, 2. novembrī, finālā tiksies ar Angliju. Savukārt piektdien, 1. novembrī, Velsa cīņā par trešo vietu tiksies ar vareno Jaunzēlandes izlasi.

DĀR regbisti trešo reizi iekļuva Pasaules kausa finālā. Pirms tam viņi līdz izšķirošajai spēlei tika 1995. un 2007. gadā, un abas reizes izcīnīja prestižo trofeju, turklāt 2007. gada finālā ar 15:6 pieveicot Angliju.

Pasaules kausa otrais pusfināls izcēlās ar sīvu, smagu cīņu, jo abas komandas izvēlējās atlētisko regbiju. Pirmajā puslaikā komandas punktus guva tikai ar soda sitieniem, pa vienu vairāk realizējot DĀR izlasei – DĀR rindās trīs reizes precīzs bija Andrē Polārs, bet velsiešiem divreiz precīzi sita Dens Bigars. Otrajā puslaikā Bigars ar savu trešo precīzo soda sitienu izlīdzināja rezultātu, bet drīz jau Damjens de Alande izdarīja pirmo piezemējumu un atguva Dār izlasei vadību. Realizāciju precīzi sita Polārs, bet Velsa spēja atgūties – ilgstošs uzbrukums pēc cīņas noslēdzās ar Džosa Adamsa piezemējumu un Leja Halfpenija realizāciju sarežģītā situācijā.

Uzvaru DĀR nodrošināja velsiešu pārkāpums tuvu savai zonai, un Polārs izdevību izmantoja, četras minūtes pirms spēlss beigu gonga panākot 19:16. Velsas centieni izglābt spēli bija nesekmīgi, turklāt pēdējās sekundēs velsieši vēl pārkāpa noteikumus, bet DĀR izvēlējās uzreiz izsist bubmu autā, lai varētu svinēt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!