Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules čempioni no Jaunzēlandes ar uzvaru sestdien Japānā sākuši arī 2019. gada Pasaules kausa sacensības regbijā.

Dienas centrālajā spēlē pašreizējā čempione un galvenā favorīte Japānā Jaunzēlande B apakšgrupas cīņā Jokohamā ar rezultātu 23:13 (17:3) pārspēja iepriekšējā Pasaules kausa .bronzas medaļniekus Dienvidāfrikas regbistus.

Jau pirmajā minūtē Andrē Polards ar soda sitienu izvirzīja vadībā DĀR vienību - 3:0. Tomēr no 22. līdz 27. minūtei Jaunzēlande ar diviem piezemējumiem, ko veica Džordžs Bridžs un Skots Barets, kā arī Ričija Moundžas diviem realizācijas sitieniem un soda sitienu panāca 17:3 savā labā.

Otrā puslaika sākumā 11 minūšu laikā DĀR regbisti rezultāta starpību samazināja līdz 13:17, taču vairāk čempioni viņiem izdarīt neļāva.

Vēl šajā grupā cīnīsies Īrija, Skotija un Samoa.

D grupas spēlē pagājušā Pasaules kausa fināliste Austrālija ar 39:21 (12:14) apspēlēja Fidži. Ar soda sitienu un piezemējumu vadībā izvirzījās salu valsts sportisti - 8:0, uz ko Austrālija atbildēja ar piezemējumu un realizācijas sitienu - 7:8. Bens Volavola ar vēl diviem soda sitieniem atjaunoja lielāku Fidži vadību - 14:7, bet Rīss Hodžs ar piezemējumu panāca 12:14.

Arī otrajā puslaikā pirmos punktus guva Fidži regbisti,

ar piezemējumu un realizācijas sitienu panākot 21:12 savā labā. Pēc tam ar punktu guvumu izcēlās vien austrālieši. Piecu minūšu laikā Tolu Latu guva divus piezemējumus pēc kārtas, 61.minūtē pirmoreiz mačā ar 25:21 vadībā izvirzot zaļā kontinenta pārstāvjus.

Saliniekiem Volavola guva 11 punktus, bet uzvarētāju labā Latu - desmit, Hodžs - astoņus punktus.

Vēl grupā spēlēs Velsa, Gruzija un Urugvaja.

Vēl vienā aizraujošā cīņā C grupā Francija ar 23:21 (20:3) pieveica Argentīnu. Dienvidamerikas kontinenta pārstāvjus vadībā pēc soda sitiena ar 3:0 izvirzīja Nikolass Sančess, uz ko francūži atbildēja ar diviem piezemējumiem, kā arī desmit punktiem par realizācijas un soda sitieniem Romēna Ntamaka izpildījumā, panākot 20:3.

Otrajā puslaikā 68.minūtē argentīnieši pēc diviem piezemējumiem, diviem soda sitieniem un realizācijas sitiena panāca vadību ar 21:20, tomēr pēdējais vārds mačā piederēja eiropiešiem. 68.minūtē Amils Lopezs ar dropgolu jeb sitienu ar kāju izrāva uzvaru Francijai - 23:21.

Uzvarētāju labā desmit punkti Ntamakam, bet argentīniešu rindās ar sešiem punktiem rezultatīvākais bija Benhamins Urdapiljeta.

Vēl grupā spēlēs Anglija, ASV un Tonga.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!