6. augusta vakarā, RSMT stadionā Juglā, Latvijas regbija XV čempionāta spēlē "Eži"/"EK Sistēmas" uzvarēja "Rāmavas lāčus" ar rezultātu 54:6 (35:0), ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Pirmajā puslaikā "Eži" ienesa piecas bumbas, bet otrajā puslaikā veica vēl trīs piezemējumus, un turnīra tabulā iegūs arī vienu papildus bonusa punktu. "Rāmavas lāčiem" divus soda sitienus otrajā puslaikā precīzi izpildīja Jānis Pelēcis, un pagaidām šī ir Ulda Bautra trenētās komandas rezultatīvākā spēle, jo pirmajos divos mačos pret Latvijas grandiem – "Miesniekiem" un "Livonia" – lāči guva pa pieciem punktiem.

"Eži"/"EK Sistēmas" labā divreiz piezemēt bumbu izdevās Ingum Aivaram un Mārim Streikišam, pa reizei bumbu ienesa Pēteris Lunts, Māris Arājs, Jānis Šveds un Dāvis Akmeņkalns, kurš precīzi izpildīja arī septiņus no astoņiem realizācijas sitieniem un kopā guva 19 punktus. "Ežiem" trijās spēlēs ir divas uzvaras un viens neizšķirts, bet "Rāmavas lāčiem" šis bija trešais zaudējums pēc kārtas, toties ar mazāko rezultāta starpību.

"Pretiniekos varbūt nebija pati stiprākā komanda, bet visu cieņu – viņi cīnījās visas 80 minūtes," pēc spēles atzina Streikišs. "Par mūsu spēli – mums ir, kur piestrādāt, jo neizdarījām visu, ko bijām ieplānojuši. Tagad būs par ko padomāt, lai nākamās spēles nospēlētu labāk. Šodien pretiniekos bija aizsardzības komanda un mēs, šķiet, nedaudz pieskaņojāmies pretinieku spēlei, gājām daudz uz priekšu pa vienam, nevis tā kā bijām plānojuši darīt. Vairākas nopietnas spēles vēl ir priekšā, mēs zinām, ka visi cīnīsies un nevienu pretinieku nedrīkst nenovērtēt."

"Forši ir tas, ka mums ir labs komandas darbs un tas, ka mēs joprojām ļoti gribam uzvarēt," izteicās "Rāmavas lāču" pārstāvis Mareks Vaičuks. "Ar katru spēli spēlējam arvien labāk – pieliekam gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, bet lielākā mūsu problēma ir sadarbība, pietrūkst runāšana savā starpā – spēlētāji nepārvietojas kā vajadzētu un mazliet neizskaitļo pretiniekus. Līdz ar to mums ir grūti ar tvērieniem, izlaižam pārāk daudz vieglus uzbrukumus, nenostrādājot precīzi aizsardzībā. Tas pat ir labāk, ka mēs sezonas sākumā spēlējam ar visām trim galvenajām favorītēm, jo tagad redzam, ka varam dabūt punktus pret spēcīgiem pretiniekiem – tas dod pārliecību pirms spēlēm pret otrā ešelona komandām."

"Eži"/"EK Sistēmas" – "Rāmavas lāči" 54:6 (35:0).

"Eži"/"EK Sistēmas". Piezemējumi: Ingus Aivars 2, Māris Streikišs 2, Pēteris Lunts 1, Dāvis Akmeņkalns 1, Māris Arājs 1, Jānis Šveds 1; Realizācijas: Dāvis Akmeņkalns 7

"Rāmavas lāči". Soda sitieni: Jānis Pelēcis 2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!