Foto: Jeļizaveta Iļjina
Rīgas Modes un stila tehnikumā (RSMT) un Brenguļu laukumā aizvadītajās Latvijas kausa pusfināla spēlēs noskaidrojās, ka šo sestdien par galveno trofeju cīnīsies "Eži/EK Sistēmas" un "Ķekava/Miesnieki".

RSMT laukumā devās Latvijas čempionāta otrās un trešās vietas ieguvējas - "Garkalne/Livonia" un "Eži/EK Sistēmas". Par favorīti šajā mačā tika uzskatīta "Livonia", kas vienīgajā šīs sezonas Latvijas čempionāta savstarpējā spēlē pieveica "Ežus" ar rezultātu 20:9.

"Ežiem" padevās lielisks spēles sākums - no sākuma ceturtajā minūtē piezemējumu veica Markuss Lagunovičs, bet septiņas minūtes vēlāk soda sitienu realizēja Matīss Zicāns. Puslaika vidusdaļā piezemējumi Edgaram Poļikevičam un Džoelam Sorijam, kas ļāva "Livonia" komandai pārņemt vadību (10:8). Vēl piecus punktus savai komandai ar realizācijas un soda sitieniem pievienoja Valērijs Runco (15:8). Puslaika beigās izcils bija Matīss Zicāns, kurš "Ežu" labā guva desmit punktus pēc kārtas - 18:15.

Pētera Lunta un jau vairākkārt pieminēta Matīsa Zicāna lieliskā spēle otrā puslaika sākumdaļā deva "Eži/EK Sistēmas" komandai jau nedaudz drošāku pārsvaru - 29:15. Vēl astoņas minūtes pirms beigām "Eži" bija priekšā ar 32:22, taču "Livonia" aizvadīja lielisku galotni un neizšķirtu izrāva pēc Valērija Runco soda sitiena - 32:32.

2x10 minūšu papildlaika sākumdaļā Valērijs Runco izvirzīja vadībā "Livonia" ar 35:32, bet tie bija komandas pēdējie punkti šajā mačā. Dainis Turkins ar piezemējumu 90. minūtē izrāva uzvaru "Ežiem", komandai izcīnot vietu kausa finālā.

Otrā pusfinālspēle notiks Brenguļu laukumā, kur "Fēnikss" spēkojās ar šīs sezonas Latvijas čempioni "Ķekava/Miesnieki". Čempionāta vienīgajā spēlē "Miesnieki" bija uzvarējuši ļoti pārliecinoši (48:0), taču šoreiz spēle izvērtās sarežģītāka.

Ļoti labus pamatus uzvarai visā spēlē "Ķekava/Miesnieki" ielika spēles pirmajā puslaikā, kuru uzvarēja ar 17:0. Puslaika sākumā pa piezemējumam veica Valters Raņķis un Emīls Balodis, savukārt 39. minūtē piezemējumu plus realizācijas sitienu noformēja Elmārs Šefanovskis un Lauris Dūzelis.

Pēc pārtraukuma Emīls Dūzelis pievienoja vēl vienu piezemējumu, Laurim Dūzelim precīzs sitiens un jau 24:0. "Fēnikss" komandu šādā situācijā var uzslavēt par cīnīšanos līdz galam. Līdz 74. minūtei "Fēnikss" bija atguvusi jau 19 punktus, taču galotni "Miesnieki" izturēja, uzvarēja ar 24:19 un cīnīsies par turnīra galveno trofeju.

Attiecīgi 27. septembrī Baldonē 2020. gada Latvijas kausa finālā savā starpā tiksies "Eži/EK sistēmas" un "Ķekava/Miesnieki", bet par "šķīvi" cīnīsies abu pusfinālu zaudējušās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!