Latvijas čempionātā regbijā sezonu ar uzvaru sestdien uzsākusi Valmieras "Fēnikss" vienība, kas pieveica regbija klubu "Jūrmala". Savukārt Baltijas TOP līgā komandas no Latvijas cieta zaudējumus, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Latvijas RXV čempionātā sezonas pirmo maču ar uzvaru sākusi Valmieras "Fēnikss" komanda, kas neitrālā laukumā Upesciema stadionā aizraujošā mačā uzvarēja "Jūrmalu" ar rezultātu 26:23, lai gan lielāko mača laiku vadībā bija "Jūrmalas" kluba regbisti, pat ar 18:0 mača 40. minūtē.

Uzvaru ar diviem piezemējumiem spēles 69. un 78. minūtē nodrošināja "fēniksiestis" Jānis Kreitūzis un abas realizācijas precīzas spēlētājam Nr. 10 Dāvim Bajāram.

Kā pēc spēles atzina valmieriešu treneris Kristaps Staņa – spēle aizritējusi dramatiski, kā meksikāņu seriālā. "Pirmajā puslaikā, šķiet, vairāk skatījāmies ko darīs pretinieki, bumbas nenoturējām – slīdēja ārā no rokām, bet otrajā puslaikā sakārtojām uzbrukumu," pēc spēles atzina "Fēniksa" treneris.

Jūrmalniekiem ar diviem zaudējumiem tagad ir ļoti sarežģīts ceļš līdz medaļām, jo vēl nav spēlēts pret pēdējo gadu Latvijas čempionāta finālistiem. Valmieras komandai ir viena spēle un viena uzvara.

Jau pirms ceturtās spēļu kārtas abas Latvijas komandas bija palikušas ar mazām cerībām iekļūt Baltijas TOP līgas labāko četriniekā, turklāt piedzīvoja zaudējumus arī sestdienas spēlēs.

"Ķekava"/"Miesnieki" cīņā par otro uzvaru turnīrā atzina Šauļu "VaIras-Kaiva-Jupoja" pārākumu ar rezultātu 13:38, bet "Garkalne"/"Livonia" cieta smagu zaudējumu pret galvenajiem Baltijas favorītiem, citu Šauļu pilsētas vienību – "Baltrex" ar 0:93.

Abām Latvijas komandām augusta pirmajās dienās vēl būs pa spēlei Top līgā, un cīņa par 5. vietu Baltijā, kas noderēs pārliecības nostiprināšanai cīņām Latvijas turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!