Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 1. maijā, Baldones stadionā notika tradicionālā pavasara kausa izcīņa regbijā 7, kurā šoreiz piedalījās astoņas komandas. Uzvaru sacensībās izcīnīja RK "Miesnieki" septiņnieka censoņi.

"Jau 12. reizi pēc kārtas pavasarī pulcējam jauniešus, kuri nav izlases kandidāti, lai viņiem būtu iespēja pilnveidot savu meistarību un pierādīt spēku," portālam DELFI pauda turnīra galvenais "vaininieks" Arnolds Spāde, kuram dienu iepriekš bija apritējusi 77. jubileja. "Šogad pirmoreiz iemēģinājām konkursu "viens pret vienu", bet parējās sacensības jau ir tradicionālas."

Laiku īsinot, Latvijas regbija leģenda Spādes kungs esot saskaitījis, cik sacensībās viņš savulaik piedalījies gan kā dalībnieks, gan kā rīkotājs. "Sanāk itin apaļš skaitlis – 1350 mači!" teica vecmeistars Arnolds Spāde. "Kāpēc citi klubi nerīko kaut ko līdzīgu? Ja katrs Latvijas Regbija federācijas dalībnieks darītu ko tamlīdzīgu, mūsu kopējais līmenis tikai celtos!"

Interesantajos konkursos uzvaru svinēja nebūt ne tie klubi, kas ieņēma godalgotās vietas sacensībās. Tā virves vilkšanā triumfēja RK "Vikingi". Savukārt jau pieminētajās sacensībās 1:1 labākais bija Georgijs no RK "Mītava". Toties 40 kg smagās regbija bumbas grūšanā labākais bija Pāvels no RFC "Livonia". Visbeidzot rezultatīvākā regbista tituls par 40 gūtajiem punktiem tika Edgaram Alainim no LMT RK "Eži".

Runājot par sacensību sportisko pusi, jāsecina, ka nedaudz pārsteidzoši pirmo vietu izcīnīja Ulda Bautra vadītie RK "Miesnieki", kas finālā ar 15:7 pārspēja RFC "Livonia". Trešo vietu astoņu komandu cīņās ieguva LMT RK "Eži", kas bronzas medaļu mačā ar 27:7 uzvarēja RK "Mītava". Piekto vietu ieguva RT, kas ar 10:5 izšķirīgajā spēlē pārspēja RK "Sigulda", bet septīto RK "Vikingi", kas cīņā par "nepalikšanu pēdējiem" ar 34:10 uzvarēja RK "Fēnikss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!