Foto: Zigismunds Zālmanis
Majoru pludmalē lieliskos vasarīgos laika apstākļos tika aizvadīta ceturtā "Jūrmalas kausa" izcīņa pludmales regbijā, kas vienlaikus bija arī Latvijas atklātais čempionāts šajā strauju popularitāti gūstošajā regbija veidā.

Par Latvijas čempioniem pludmales regbijā kļuva "Baltic boys" komanda. Faktiski – Latvijas izlases bāzes komanda, kura nopietni gatavojas otrajam Eiropas čempionātam pludmales regbijā, kas augustā notiks Maskavā. Šī komanda bija favorīti un savu statusu apliecināja arī laukumā. Grupas turnīrā 8:3 pret "Miesniekiem", 9:5 pret "Mītavu" un 8:7 pret RK "Jūrmala" otro sastāvu, pusfinālā 6:4 pret "Livonia", finālā vēl viena uzvara (8:4) pret RK "Jūrmala".

Trešo vietu izcīnīja "Livonia" regbisti, kas bronzas mačā ar 10:6 pārspēja Šauļu "Kovas" vīrus.

"Lieliska organizācija, lieliski laika apstākļi – saule, vējš jūra. Tie bija īsti regbija svētki. Liels paldies Jūrmalas domei un īpaši Rihardam Grīnbergam par paveikto darbu. Zīmīgi, ka šoreiz ciemos bija atbraukušas komandas arī no Lietuvas, Krievijas un Spānijas. Pludmales regbija popularitāte aug. Četrus gadus atpakaļ sākām ar trīs komandām, tagad vīru konkurencē jau bija deviņas komandas, plus vēl divas veterānu grupas un meitenes," ar patiesu smaidu uz Majoru pludmalē notikušajiem regbija svētkiem atskatījās Latvijas regbija federācijas pludmales regbija komisijas vadītājs un RK "Jūrmala" prezidents Pēteris Šnitņikovs. Arī viņš gāja laukumā un kopā ar "Baltic boys" komandu kļuva par Latvijas čempionu.

Tieši RK "Jūrmala" kļuvuši par pludmales regbija galveno komandu – "Baltic boys" sastāvā no 12 spēlētājiem astoņi pārstāvēja RK "Jūrmala", bet pārējie jūrmalnieki aizspēlējās līdz finālam. Arī treneris abām komandām, kā arī Latvijas R5 izlasei ir viens – lietuvietis Svajūns Mikalčus.

"Meklējām labākos sastāva virknējumus, dažās pozīcijās pietrūkst spēcīgi spēlētāji. Līdz Eiropas čempionātam vēl ir mēnesis laika, tūdaļ sāksim fiziskās sagatavotības treniņus, strādāsim arī pie taktikas niansēm. Teikšu, ka šī komanda bija apmēram 70 procenti no izlases. Ceru, ka divu nedēļu laikā sastāvs būs zināms, taču jau tagad varu droši teikt – izlases kodols būs RK "Jūrmala" spēlētāji," pēc Majoru turnīra Svajūns Mikalčus. Un paslavēja turnīra rīkotājus, uzsverot, ka šis ir vērienīgākais un vienīgais šāda veida pludmales regbija turnīrs Baltijas valstīs.

Sieviešu turnīrā pirmo vietu izcīnīja "Energy Vitaz" komanda no Krievijas, finālā ar 6:5 pārspējot "Livonia/LSPA". Bronza mājiniecēm "Selena/Jūrmala" komandai, kas mazajā finālā ar 4:3 revanšējās Viļņas regbija akadēmijai par zaudējumu grupas turnīrā.
Veterāniem 50+ grupā pirmo vietu izcīnīja Šauļus "Vairas, 35+ grupā "VecMiesnieki".

Nākamās nedēļas nogalē Majoru pludmalē atkal spēlē pludmales regbiju, šoreiz par Jūrmalas kausiem cīnīsies jauniešu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!