Foto: Jeļizaveta Iļjina
Aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvā uz ceturtās sezonas noslēgumu pulcējās "Baltic Old Boys" regbisti, kuri ceturto gadu pēc kārtas izcīnīja medaļas Baltijas čempionāta otrajā divīzijā.

"Vecie zēni" šoreiz Baltijas čempionāta otrajā divīzijā čempionu titulu nomainīja pret bronzas godalgām, tomēr tam ir objektīvi iemesli. Kā norāda "Baltic Old Boys" treneris Svajūns Mikalčus, šogad turnīrā bija daudz spēcīgāka konkurence, un sezonas gaitā svarīgā spēlē par prioritāti tika izvirzīts Latvijas čempionāts, tādējādi Baltijā tobrīd bija jāspēlē praktiski tikai ar veterāniem bez papildspēkiem no regbija kluba "Jūrmala".

"Projekts darbojas ceturto gadu un visus gadus esam medaļnieki. Tas ir labs panākums, ja ņem vērā, cik spēcīgi šosezon bija pretinieki," saka Mikalčus. "Šajā sezonā "Old Boys" mačos piedalījās 51 spēlētājs, un visi bija labākie. Sezonas noslēgumā atzīmējām tos, kuri bija atraduši laiku un iespējas spēlēt visos mačos. Tādi mums šogad bija deviņi vīri."

"Old Boys" sezonas noslēguma pasākumā spēlētāji un kluba vadība arī apsprieda nākotnes idejas. Visticamāk, "vecie zēni" lielāku uzmanību pievērsīs pludmales regbijam, bet Baltijas čempionātā klasiskajā regbijā spēlēs "Jūrmalas" vīri, bilst Mikalčus. "Doma ir piedalīties dažādos pludmales turnīros. Piemēram, Maljorkā, kur pulcējas daudzu pasaules valstu regbija veterānu komandas. Gribētos turp doties un parādīt savas spējas. Tāpat spēlēsim Jūrmalā, Rīgā, Palangā, Klaipēdā. Ciemos aicina Olštinas klubs. Nākamā sezona solās būt interesanta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!